Διαμαρτυρία κατά του "φονιά της Oaxaca" Calderón στο Davos της Ελβετίας

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, κατέφτασαν στο Davos της Ελβετίας δεκάδες ακτιβιστές διαδηλώνοντας κατά του φονιά Calderón.


η ανακοίνωνσή τους έχει ως εξής:

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε ενεργά στο Davos ενάντια στην παρουσία του παράνομου προέδρου του Μεξικό, Felipe Calderón και του κρατικού τρόμου στην Oaxaca. Η πρόεδρος Micheline Calmy-Rey υποσχέθηκε ότι θα κάνει θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο Μεξικό σε συζητήσεις με τον Calardón.

Παρά την στρατιωτική πολιορκία του Davos γύρω στις 12 το μεσημέρι δεκάδες διαδηλωτών καταφθάσαμε εδώ φορώντας T-shirts με συνθήματα όπως "ο Calderón βασανίζει και σκοτώνει", κρατώντας πανό "έξω ο Ulises και η ομοσπονδιακή αστυνομία από την Oaxaca" και έχοντας μεγάφωνα ώστε να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμουγια το θέμα της βίαιης καταπίεσης στο Μεξικό.

Ειδικά στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Oaxaca λαμβάνει χώρα ένας πρωτοφανής πόλεμος κατά του λαού, ο οποίος έχει οργανωθεί στην λαϊκή συνέλευση της APPO και θέλει να εκδιώξει από τον θώκο του τον διεφθαρμένο κυβερνήτη Ulises Ruiz.

Ο Calderón, που ανέβηκε στην εξουσία με αδιαφανή εκλογική διαδικασία, ενδυνάμωσε τον Ruiz και δεν πράττει τίποτε απολύτως έναντι των παραστρατιωτικών οργανώσεων, σε συνεργασία με τις οποίες ο Ruiz πολεμά τον λαό.

Από την ώρα που ο Calderón ανέβηκε στην εξουσία (1/12/2006) έχουν διαπραχθεί στην Oaxaca τουλάχιστον 5 πολιτικές δολοφονίες και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί πάνω από 100 άνθρωποι.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελβετών ακτιβιστών ένας εκ των προσωπικών συνεργατών της προέδρου της Ελβετίας Micheline Calmy-Rey μας υποσχέθηκε ότι η βίαιη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρόκειται να συζητηθεί κατά την απογευματινή σύσκεψη με τον Calderón. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελβετική κυβέρνηση καλείται να πάρει θέση στις διαμάχες της Oaxaca.

Από τον Αύγουστο κινητοποιούμαστε με γράμματα διαμαρτυρίας με ερωτήσεις σε μέλη του κοινοβουλίου και με πορείες διαμαρτυρίας στις πόλεις: Genf, Lausanne, Bern, Luzern, Zürich und Lugano.

Από τις 2 το μεσημέρι και έπειτα θα λάβει χώρα στο Davos πορεία διαμαρτυρίας κατά του Calderón δηλώνοντας έτσι την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό του Ν. Μεξικού.


ΥΓ: περισσότερς πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα link μας (Chiapas γα γερμανομαθείς).

Posted by...Erwtas Stomaxhs at 6:24 μ.μ.  

2 comments:

The Motorcycle boy είπε... 27/1/07, 6:55 μ.μ.  

Μη μου πεις οτι τις τράβηξες σύ τις φωτογραφίες ρε! Άντε μπράβο να ακούγεται το θέμα μπας και το ακούσει κανείς.
Υ.Γ.: Μπάτσους δεν είχε;

Erwtas Stomaxhs είπε... 27/1/07, 8:00 μ.μ.  

Mboy οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου. Μου τις έστειλαν με mail τα παιδιά της ομάδας "direkte Solidarität mit Chiapas" μαζί με το δελτίο τύπου και την ανακοίνωσή τους. Θεώρησα καλό να τα μεταφράσω και να τα ποστάρω. Περίσσότερο υλικό θα βρείτε στο site τους.

Δημοσίευση σχολίου