4 Νοεμβρη- Ημέρα δράσης ενάντια στις φυλακές!

Ο εγκλεισμός στα σωφρονιστικά ιδρύματα,όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και λειτουργούν,έτσι κι αλλιώς αποτελεί έγκλημα...

Τα γεγονότα του Απριλίου,με τις εξεγέρσεις στις φυλακές και την βίαιη καταστολή τους,έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας και κυρίως μιας κοινωνίας που στηρίζει και διατηρεί τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές,σε ιδρύματα δηλαδή που ο πραγματικός τους ρόλος είναι να σωφρονίζουν και στη συνέχεια να επανεντάσουν τον κρατούμενο στην κοινωνία,ορισμός που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το πρόσωπο των σημερινών φυλακών.

Μέσα στις φυλακές,οι διευθύνσεις προβαίνουν σε κινηματογραφικές και τραγελαφικές μεταγωγές κρατουμένων κι απαγωγές αλλυλέγγυων. Μέσα στις φυλακές,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πειθαρχική μεταγωγή του Γ. Δημητράκη,οι κρατούμενοι πραγματοποιούν αποχή σισυτίου.

Οι άθλιες κι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές,που πολλές φορές προκαλούν και τον θάνατο κρατουμένων, προκαλούν και την αντίσταση απο έξω!

Το γεγονός πως δεν συμμετέχουμε ενεργά σε ένα έγκλημα αλλα το ανεχόμαστε μας κάνει συνένοχους!

4 Νοέμβρη,Πανελλαδική δράση ενάντια στις φυλακές!

Posted by...Alondra at 7:14 μ.μ.  

2 comments:

οι σκιές μιλάν είπε... 30/10/07, 2:30 μ.μ.  

Σε αυτήν την φυλακή πάντως έμενα άνετα.

The Motorcycle boy είπε... 30/10/07, 10:56 μ.μ.  

Δεν νομίζω να δούμε σύντομα τέτοιες φυλακές εδώ. Νομίζω πως η μόδα είναι το ξύλο, το χαφιεδιλίκι και τα τσατσιλίκια στις δικές μας φυλακές -οπότε ...
Εγώ θα συμμετάσχω όπως μπορώ στις 4 του μήνα.

Δημοσίευση σχολίου