"Τέλειωσε η μουσική"



"Se acabó la música*", οι τελευταίες κουβέντες του πλανόδιου γέρου βιολιστή με το κομμένο χέρι, στην μεξικάνικη ταινία "El Violín" του Francisco Vargas.


Ταινία ασπρόμαυρη, με ποιητική, πολιτική και προκλητική ματιά, ποτισμένη από τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με εντυπωσιακή φωτογραφία που αναδιπλώνει στα μάτια μας την εκπληκτική μεξικάνικη φύση που ξετρέλλανε από την πρώτη στιγμή τους κατακτητές ευρωπαίους και με μεγάλο ατού τον πρωταγωνιστή Ángel Tavira, που θυμίζει μια "γριά αλεπού" γεμάτη δύναμη, φόβο, ανθρωπιά και τελικά σοφία.


Με περισσότερα από 30 διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, το "El Violín" στηρίζεται στις ιστορίες των πλανόδιων μουσικών που πήραν μέρος στα αντάρτικα της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του 70. Η ιστορία είναι γύρω από τον φτωχό χωρικό βιολιστή που πολεμά μια στρατιωτική δικτατορία με τα όποια πενιχρά μέσα διαθέτει, αλλά και με μια τεράστια εσωτερική δύναμη και λαχτάρα για ελευθερία που τον κάνει να μην χάνει την ελπίδα του μέχρι το τέλος. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ταινίας, η μετάδοση αυτής της πίστης και της ελπίδας του παππού στον εγγονό, όταν του υπόσχεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους σύντομα, μόλις έρθουν καλύτερες μέρες.


Μια ταινία που έχει κάτι να πει, που μας βάζει σε σκέψεις, που αξίζει να τη δει κανείς, όσο ακόμα παίζεται σε 3 -πάλι καλά, την πρώτη εβδομάδα παιζόταν μόνο σε έναν- κινηματογράφους στην Αθήνα. Οι ισπανόφωνοι μπορούν να την βρουν και στο ίντερνετ.



*se acabó la música: τέλειωσε η μουσική

Posted by...Juanita La Quejica at 1:12 μ.μ.  

1 comments:

The Motorcycle boy είπε... 9/12/07, 9:28 μ.μ.  

Δεν μου αρέσουν τα σπαμ και δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση της ΓΣΕΕ με τους δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι έχουν δική τους ομοσπονδία, την ΑΔΕΔΥ.
Θα ήταν πολύ να σου ζητούσα να διαφημίσεις αλλού το μπλογκ σου;

Δημοσίευση σχολίου