Greenscare στα μούτρα σας!

Αναδημοσιεύω το σχετικό άρθρο από το Athens Indymedia γιατί η τρομοκρατία γνωρίζει μέρες δόξας στη "Γη των Ελεύθερων και των Γενναίων":

Ο όρος greenscare (πράσινη τρομοκρατία) αναφέρεται σε μια εκστρατεία καταστολής και ποινικοποίησης των κινημάτων απελευθέρωσης της γης και των ζώων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα ενάντια στις ομάδες Earth Liberation Front και Animal Liberation Front. Αν και αυτές οι ομάδες υπάρχουν και στην Ευρώπη, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, και αντιμετωπίζουν κατά περιόδους παρόμοια καταστολή, ο όρος greenscare αναφέρεται συγκεκριμένα στην κατάσταση στις ΗΠΑ όπου η κυβέρνηση έχει αποκαλέσει επανειλημμένα αυτές τις ομάδες «νούμερο 1 εσωτερικό εχθρό». Από τις πολλές περιπτώσεις καταστολής, η σοβαρότερη είναι η Operation Backfire του FBI. Αυτή η υπόθεση αφορά μια ομάδα κατηγορούμενων από ELF/ALF τους οποίους η κυβέρνηση αποκαλεί «η Οικογένεια». Κατηγορούνται για τουλάχιστον 20 σοβαρά σαμποτάζ. Κάποια απ΄αυτά είναι: εμπρησμοί, απόπειρες εμπρησμών, και πολλές επιθέσεις σε γεωργικά πειράματα γενετικής μηχανικής (καταστράφηκαν συγκομιδές σε θερμοκήπια και αγροτεμάχια). Αυτήν την περίοδο, από τους ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί, γνωρίζουμε για 13 συντρόφους που αντιστέκονται: 5 αρνούνται να δηλώσουν ένοχοι (3 είναι στη φυλακή), 4 έχουν εξαφανιστεί (η κυβέρνηση είπε ότι έχουν φύγει από τη χώρα), 3 σύντροφοι αρνήθηκαν να δώσουν πληροφορίες στην κατάθεσή τους, ο Jeff Hogg είναι στη φυλακή από το Μάρτιο για την άρνηση του να καταθέσει (πιθανώς θα μείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα χρόνο) και ένας σύντροφος, ο Bill Rodgers, αυτοκτόνησε στη φυλακή αντί της συνεργασίας με το κράτος. Οκτώ άνθρωποι συνεργάζονται με την κυβέρνηση ή έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους. Δύο άλλοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού πληροφοριοδότη Jake Ferguson, σταματούν να δίνουν πληροφορίες. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ,ο Ferguson έχει δώσει 60 ονόματα στο FBI, και ο πληροφοριοδότης Stan Meyerhoff έχει δώσει 40.
Εκτός από εκείνους που έχουν κατηγορηθεί και αντιστέκονται, η κυβέρνηση δηλώνει ότι άλλοι «έχουν φύγει και κρύβονται σε ξένες χώρες προκειμένου να αποφευχθεί η ανίχνευση και η σύλληψη τους από τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.» Το FBI επανειλημμένα δηλώνει ότι συνεχίζει την έρευνά και σκοπεύει να κατηγορήσει περισσότερους συντρόφους.
Ενώ η ρουφιανιά και η συνεργασία με το κράτος πρέπει να καταδικαστούν, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιστέκονται και δεν λυγίζουν από την καταστολή. Σε αυτούς τους συντρόφους η αλληλεγγύη είναι το πρόταγμά μας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοηθεί ότι αυτά τα κινήματα κερδίζουν έδαφος και διαδίδονται γρήγορα σε όλη την υδρόγειο, και ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι μόνο ένα μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος. Για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν υπάρξει πάνω από 1000 ενέργειες από τους ALF και 200 σύντροφοι έχουν φυλακιστεί. Άλλες περιπτώσεις πράσινης τρομοκρατίας περιλαμβάνουν:

~Rod Coronado
Αμερικανός αναρχικός και υπέρμαχος της απελευθέρωσης των ζώων/γης , κατηγορήθηκε για κακούργημα στην Καλιφόρνια, για μια επίδειξη πώς χρησιμοποιείται μια εμπρηστική συσκευή. Κατηγορείται για την ομολογία του ως μέλος του Earth Liberation Front και για την επίδειξη πώς κατασκευάζονται εμπρηστικές συσκευές, σε μια διάλεξη το 2003. Ο Rod χρησιμοποίησε παρόμοιες συσκευές στη δεκαετία του '90 ενεργώντας εξ ονόματος του Animal Liberation Front. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέχρι 25 χρόνια φυλάκιση ή/και ένα πρόστιμο $250.000. Τρία ενεργά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διοργανωτή της διάλεξης του 2003, περιφρόνησαν του δικαστηρίου και φυλακίστηκαν πέρυσι επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν για τον Coronado.
Ένα καταπληκτικό βίντεο για τον Coronado και τον ALF: Rod Coronado. Μια φωνή για την απελευθέρωση

~Jeff «Free» Luers
O free καταδικάστηκε σε 22 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης για τον εμπρησμό 3 πολυτελών αυτοκινήτων ως δράση ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τον πολιτισμό αυτοκινήτων. Πολλοί θεωρούν την περίπτωσή του την αρχή του greenscare.

~Peter Υοung
Το 1998, Peter Young κατηγορήθηκε για την απελευθέρωση βιζόν από φάρμες στη νότια Ντακότα, την Iowa και το Wisconsin. Δεν είχε προφυλακιστεί ποτέ και τα ίχνη του ήταν άγνωστα έως το 2005 που συνελήφθη. Καταδικάστηκε για διάρρηξη τρίτου βαθμού, σκόπιμη καταστροφή ιδιοκτησίας και παραβίαση επιχειρήσεων με ζώα και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή. Αντιμετωπίζει νέα δίκη με μια πιθανή πρόταση 22 χρόνια.


~Christopher McIntosh

Το 2005, ο Christopher «Dirt » McIntosh καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφάλειας για μια πυρκαγιά σε άδειο εστιατόριο McDonalds στο Σιάτλ, με ζημιές $5.000. Αντιμετώπιζε αρχικά κατηγορίες που οδηγούσαν σε φυλάκιση τουλάχιστον 30 ετών, αλλά παραδέχτηκε την ενοχή του για μόνο έναν εμπρησμό.

~Eric McDavid
Ο Eric McDavid και δύο άλλοι συγκατηγορούμενοί του, που τώρα συνεργάζονται με τις αρχές συνελήφθησαν στις 13 Ιανουαρίου 2006, αν και δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα. Οι τρεις κατηγορούνται για «συνωμοσία να προκαλέσουν ζημιές ή να καταστρέψουν με εκρηκτικές ύλες ή πυρκαγιά» τους πύργους κινητής τηλεφωνίας , τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας και τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής δασικής υπηρεσίας. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει 5-20 χρόνια φυλακή. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, οι τρεις περιήλθαν στα χέρια των αρχών λόγω μιας πληρωμένης πληροφοριοδότριας με το όνομα «Anna» η οποία προσλήφθηκε στα 18 της από το FBI για να εισχωρήσει στο αναρχικό κίνημα. Πήρε τουλάχιστον $75.000 συν τις δαπάνες για το χρόνο της να παγιδεύσει αυτούς τους τρεις έφηβους αναρχικούς. Βοήθησε επίσης την αστυνομία σε 12 άλλες έρευνες αναρχικών.

~SHAC
Έξι σύντροφοι καταδικάστηκαν με κατηγορίες τρομοκρατίας για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα από την εταιρία βιολογικών επιστημών Huntingdon (HLS).Οι 6 του SHAC (Stop Huntington Animal Cruelty) καταδικάστηκαν από ένα έως έξι χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή και διατάχτηκαν να πληρώσουν συλλογικά $1 εκατομμύριο και ένα δολάριο στο HLS για τις οικονομικές ζημιές. Ουσιαστικά, καταδικάστηκαν με τον τρομομονόμο για τη λειτουργία ενός site με πληροφορίες που τεκμηρίωναν την εκστρατεία για να σταματήσει το HLS.
~Σύμφωνα με τo Grand Jury Resistance Project, τουλάχιστον 66 άτομα που συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση της γης/ ζώων έχουν κλητευθεί ή έχουν κατηγορηθεί σε Ατλάντα, Ντένβερ, Eugene, Σακραμέντο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Ντιέγκο,Τάμπα, Τακόμα και Trenton. Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αρνηθεί να καταθέσουν στην αρμόδια δικαστική επιτροπή ( Grand Jury), και μερικοί φυλακίστηκαν για την περιφρόνηση τους αυτή.

~Daniel Andreas San Diego
Κατηγορείται για δύο βομβιστικές επιθέσεις το 2003 με στόχο φαρμακοβιομηχανίες με δεσμούς με το Huntingdon Life Sciences. To FBI έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του.

Posted by...The Motorcycle boy at 11:41 π.μ.  

8 comments:

homelessMontresor είπε... 9/12/06, 12:35 π.μ.  

Εξωφρενικά!
Και μετά μιλάμε για ελευθερία...
Και μετά μιλάμε για δημοκρατία...

The Motorcycle boy είπε... 9/12/06, 3:28 μ.μ.  

Άδικο έχεις Μοντρέσορ. Από ότι έχω ακούσει "η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας, γιατί εκεί, όποιος δεν θέλει είναι ελεύθερος να μην γίνει Πρόεδρος".

divine mitsakos είπε... 10/12/06, 10:26 μ.μ.  

είσαι θεός που το έβαλες αυτό το ποστ

The Motorcycle boy είπε... 10/12/06, 11:06 μ.μ.  

Βρε καλώς τα παιδιά! Όχι εγώ ρε -το indymedia που το έβαλε. Πήγαινε να δεις, έχει κι άλλα σχετικά.

divine mitsakos είπε... 11/12/06, 5:10 μ.μ.  

ναι μωρέ, αλλά εσύ το έβαλες εδώ και λινκ στα καπέλα! τι θες τώρα δηλαδή; ώχου, αδερφάκι μου, γάιδαρο σκας ώρες-ώρες!!

The Motorcycle boy είπε... 11/12/06, 6:30 μ.μ.  

ΜΠΑΜ! ακούστηκε και έσκασε ο divine mitsakos! Πω πω!

Erwtas Stomaxhs είπε... 13/12/06, 12:41 μ.μ.  

Τις προάλλες αρρώστησα κυριολεκτικά όταν άκουσα σε μια συζήτηση να αποκαλεί ένας μαλάκας Έλληνας εστιάτορας τους ακτιβιστές τεμπέληδες και αλήτες που δεν πάνε να δουλέψουνε και μόνο ξέρουνε να καίνε τ' αυτοκίνητα του κοσμάκη που πλερώνει με τον ιδρώτα του (μόλις είχε αγοράσει ένα τζιπ μερσεντές έπειτα από κομπίνα που έστησε με τον λογιστή του για να γλιτώσει κάποιους φόρους). Σαν αυτόν τον μπάσταρδο μαλάκα σκέφτονται εκατομμύρια "άνθρωποι". Αυτό που δεν σκέφτονται όμως είναι ότι ίσως να μην υπήρχαν καν ακτιβιστές αν δεν ανέπνεαν τον αέρα του κόσμου μπάσταρδοι μαλάκες σαν και του λόγου τους.

The Motorcycle boy είπε... 13/12/06, 1:55 μ.μ.  

Οι ακτιβιστές είναι η άμυνα ενάντια στην εισβολή. Τώρα, αν φτάσουμε να κατηγορούμε τους αμυνόμενους και να αδιαφορούμε για τους επιτιθέμενους, τότε θα έχουμε κάνει πράξη εκείνο το ανέκδοτο που λέει πως "αν μυρίζουν τα πόδια σου και τρέχει η μύτη σου, μάλλον στέκεσαι ανάποδα".

Δημοσίευση σχολίου