Πέντε πράγματα που μόνο πέντε δεν είναι

Ο Παράφωνος έβαλε τους Ανθρώπους από Καλαμπόκι στο παιχνίδι των 5 σημειών. Αλλά επειδή εδώ μέσα είμαστε αρκετοί και απεχθανόμαστε τις ψηφοφορίες για τη σύνταξη κοινών ανακοινωθέντων, σκέφτηκα και ζητήσω από όλους ένα σημείο. Κάποιοι απάντησαν, κάποιοι άλλοι ίσως να μην έχουν δει το mail ακόμα. Ποστάρω τα σημεία που έχουν φτάσει μέχρι σήμερα, όποιος άλλος θέλει -μπορεί να αφήσει το δικό του σημείο σε σχόλιο από κάτω κι εγώ θα το ανεβάσω στο ποστ -αμέσως μόλις το δω. Συγνώμη που τα σημεία μας δεν είναι μόνο 5 και συγνώμη που ελπίζουμε να φτάσουν τα 500:


1. Από τότε που με θυμάμαι είμαι αριστερός άνθρωπος, μόνο που τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι ξέρω και το γιατί...
Ο Έρωτας περνάει από το στομάχι

2. Από παιδάκι πίστευα πως δεν είσαι άνθρωπος αν δεν αντιδράς σε αυτά που συμβαίνουν στους ανθρώπους. Αυτό το σλόγκαν τώρα το έχω στον τοίχο για να το θυμάμαι κάθε μέρα.
Divine Mitsakos

3. Στους Ανθρώπους από Καλαμπόκι θυμήθηκα ξανά πως είναι να κάνεις τίμια εκείνο που η συνείδησή σου ορίζει ως χρέος απέναντι στην ΌΠΟΙΑ ομάδα μπορεί να θεωρείς οτι ανήκεις. Πως είναι η συνείδηση του κοινού χρέους να γίνεται στήριγμα του εαυτού σου σε μιά στιγμή αμφιβολίας. Κι εδώ βρήκα ανθρώπους που δε γελιούνται πως κάνουν κάτι σπουδαίο ή πως τους χρωστά κανείς την παραμικρή ευγνωμοσύνη. Βοηθάμε όλοι όσο περνά από το χέρι του καθενός σ' ένα ανθρώπινο αγώνα. Γιατί, χωρίς τη ζεστασιά της ανθρώπινης αλληλεγγύης, η ψυχική ζωή ξεραίνεται και χάνει την αξία της.
Οι Σκιές μιλάν

4. Chillies pou xorevoun, kafteri kouzina, kafteri kounimeni zoi, me aromata ke ixous de America Latina. Juanita La Quejica

5. Αν η μόνη μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία - εγώ το 1999 και το 2001 στην Κούβα βρήκα το μέλλον μου. Χρίστος

6. Παρακολουθώντας τους Ανθρώπους από Καλαμπόκι θυμήθηκα πως υπάρχουν ακόμα έννοιες όπως δίκιο και άδικο. Έμαθα πως η αξιοπρέπεια δεν είναι μια ακόμα λέξη για ευρεία κατανάλωση. Και είδα πως, δυστυχώς, είναι πιο εύκολο να παρκάρεις μια νταλίκα πάνω σε έναν κόκκο καφέ (ή σε έναν σπόρο καλαμποκιού αν προτιμάς) από το να εξηγήσεις σε κάποιους ανθρώπους οτι κάποιες φορές, αξίζει να βγάλουν τα ασπρόμαυρα γυαλιά της αδράνειας. Motorcycle boy

Υ.Γ.: Ποιούς λέτε να προτείνουμε για να γράψουν τα δικά τους σημεία στίξης;

Posted by...The Motorcycle boy at 2:03 μ.μ.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου