Τι συμβαίνει στην Κοπεγχάγη;

Το παρακάτω post ανήκει στον: "o erwras pernaei ap' to stomaxi"

Η Κοπεγχάγη δείχνει τον δρόμο!

Μετά τη συμπλοκή Αυτονομιστών και Μπάτσων και έπειτα από σκληρές οδομαχίες, την Παρασκευή κατέφτασαν στην Κοπεγχάγη μπάτσοι απ' όλη την χώρα για την κατάπνιξη του αγώνα. Μέχρι την Παρασκευή είχαν συλληφθεί 219 διαδηλωτές που αντιτάσσονταν στην εκκαθάριση του αυτόνομου Jugendhaus (σκεφτείτε το κάπως σαν την Villa Βαρβάρα στην Θεσσαλονίκη ή την Villa Αμαλία στην Αθήνα). 36 από τους συλληφθέντες ήταν καταληψίες του Jugendhaus, 18 ήταν αλλοδαποί ανάμεσα σ' αυτούς ένας 20χρονος Γερμανός, τον οποίο βγάλανε από το Jugendhaus με βαριά τραύματα. Συνολικά τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημες πηγές 5 διαδηλωτές (αστείο ε;).

Ένας από τους ομιλιτές του Jugendhaus ανακοίνωσε ότι το Σάββατο (εχθές) θα γίνει προσπάθεια από τους διαδηλωτές να μπλοκαριστεί η κίνηση στο κέντρο της Κοπεγχάγης και είπε χαρακτηριστικά ότι: "όσο δεν υπάρχει κέντρο νεότητας (Jugendhaus) στην Κοπεγχάγη, ο αγώνας θα συνεχίζεται".

Οι πολιτικές αρχές έγλειψαν τα αυτιά των μπάτσων ευγνωμονώντας τους που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής διαδηλωτές απ' όλες τις περιοχές της Κοπεγχάγης προσπαθούσαν να σπάσουνε τα μπλόκα της αστυνομίας γύρω από το Jugendhaus πετώντας όλη την ώρα κοτρόνια στους μπάτσους και στα μπατσικά. Οι μπάτσοι επιστράτευσαν βαριά οχήματα διακόπτοντας την σύνδεση των διαδηλωτών από τους πνεύμονες ελευθερίας της Κοπεγάχης Christiania και Noerrebro. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν πυρπολώντας πολλά οχήματα.

Η εκκένωση του κατειλημμένου εδώ και μήνες Jugendhaus άρχισε την περασμένη Πέμπτη με την εισβολή ελικοπτέρου (!!!) της αντιτρομοκρατικής της Δανίας (Έλεος!!!). Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην σκεπή του Jugendhaus με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να κατασχέσουν όλες τις μολότωφ, τις σιδερόβεργες, τα κοτρόνια και τους πυρσούς που φυλάσσονταν εκεί από τους καταληψίες για την άμυνά τους. Οι μπάτσοι χρησιμοποιώντας ειδικά ανυψωτικά κλουβιά και αντιασφυξιογόνες μάσκες μπήκαν από τα παράθυρα του jugendhaus ενώ είχαν ήδη αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους.

Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας (Αμβούργο, Βερολίνο, Potsdam, Göttingen, Flensburg, Αννόβερο) οργανώθηκαν εκδηλώσεις συμπαράστασης από αριστερούς, αναρχικούς και αυτονομιστές. Στο Αμβούργο έγινε προσπάθεια εισβολής στην πρεσβεία της Δανίας αλλά αποτράπηκε από τις μπατσικές δυνάμεις που καιροφυλακτούσαν.

Έρχονται δύσκολοι καιροί... Αδέρφια Keep the fire burning!!!


Διαδηλωτές στην Κοπεγχάγη βάζουν φωτιά σε οδοφράγματα



Το παρακάτω post ανήκει στον: "nahames nakanamoko"


Παρεμβολή στα κεφάλαια "Ιταλία" μετά τις εξελίξεις της 1ης Μάρτη

Την 1η Μάρτη το Ungdomshuset έπεσε.

Με κατασταλτική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ομάδας της Δανέζικη αστυνομίας εκκενώθηκε και συνελήφθησαν οι κάτοικοι.


Περισσότερα εδώ

"Διεθνής ανακοίνωση από το Ungdomshuset"

Παραμένουμε δυνατοί και με το ηθικό ψηλά, παρά τις
πιέσεις της τρέχουσας κατάστασης.

Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε τις απαιτήσεις μας κι εμείς απορρίψαμε τη θλιβερή προσφορά τους.

Τους τελευταίους μήνες έχει εκφραστεί μια αστείρευτη δύναμη και το επίπεδο δραστηριοποίησης μέσα και γύρω από το σπίτι δεν έχει υπάρξει ποτέ τόσο υψηλό όσο τώρα. Αυτό οφείλεται στη μαζική τοπική και διεθνή υποστήριξη που λάβαμε.

Οι καρδιές μας ζεσταίνονται από τα νέα των δράσεων αλληλεγγύης στη Δανία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και αλλού.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις δράσεις που έγιναν από τόσους πολλούς. Εσείς είστε ο λόγος που το Ungdomshuset εξακολουθεί να υπάρχει σαν ενεργός, αυτόνομος, ελεύθερος χώρος.

Ενώ οι διέξοδοι λιγοστεύουν, η εκκένωση φαίνεται πιθανότερη από ποτέ. Γι αυτό καλούμε τους φίλους μας να δράσουν τώρα αλλά και όταν το Ungdomshuset εκκενωθεί. Σας καλούμε να έρθετε στην Κοπεγχάγη ή να δράσετε αλληλέγγυα στη δική σας πόλη. (...)

Κάντε σχέδια. Ετοιμαστείτε. Συνεχίστε την αντίσταση.
UNGDOMSHUSET BLIR! TO UNGDOMSHUSET ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!


Αντισταθείτε, τα "Ungdomshusets" του κόσμου πρέπει να μένουν!!!



Διαβάστε και
ΑΥΤΟ το ποστ του Nahames Nakanamoko
σχετικά με το κτίριο της Κατάληψης!!!




ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:


RIOTS IN COPENHAGEN
κλικ για το Video

The eviction of Ungdomshuset
κλίκ για το Video

Update - Φωτογραφίες από το BBC


Kι άλλες πληροφορίες από το indy.gr:
Φωτογραφίες και άρθρα που έχουν μεταφράσει τα παιδιά εδώ.
Μπόλικα βίντεο εδώ
Ενημέρωση από το indymedia uk εδώ
Η σελίδα της κατάληψης στα αγγλικά εδώ
Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση παιδιά!

Posted by...Erwtas Stomaxhs at 3:07 μ.μ.  

8 comments:

οι σκιές μιλάν είπε... 6/3/07, 1:54 π.μ.  

Ανεβάζω τις φωτογραφίες

Erwtas Stomaxhs είπε... 6/3/07, 1:56 π.μ.  

Μπράβο!

The Motorcycle boy είπε... 6/3/07, 9:21 π.μ.  

Για τον Στομάχη το έγραψα ήδη, αλλά και το επόμενο ποστ είναι πολύ καλό. Μπράβο ρε Σκιές που τα μάζεψες εδώ!

marquee de mud είπε... 6/3/07, 10:02 π.μ.  

απο τα indymedia του πλανητη



http://www.indymedia.org.uk/en/2007/03/364215.html

http://www.indymedia.org.uk/en/2006/11/357271.html

http://www.indymedia.org.uk/en/2006/11/357271.html

http://www.ungeren.dk/spip.php?article79

http://publish.indymedia.org.uk/en/2007/03/363923.html

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=666915

οι σκιές μιλάν είπε... 6/3/07, 10:41 π.μ.  

Λοιπόν είχαμε μια συζήτηση χθες με τον Στομάχη για το ποστ και νομίζω καλό θα ήταν να την μεταφέρω εδώ, αντικείμενό της οποίας ήταν το συγκεκριμένο ποστ.
Το ποστ είναι όπως βλέπουν όλοι θυμικό. Όσοι γνωρίζουν τα γεγονότα της Κοπεγχάγης και έχουν πάρει ήδη θέση γι' αυτά υπέρ των αυτονομιστών-καταληψιών πιθανότατα θα έχουν αντιδράσεις ενθουσιασμού με το ποστ.
Οι υπόλοιποι όμως που δεν έχουν πληροφόρηση και δεν διάκεινται και τόσο φιλικά απέναντι στον συγκεκριμένο χώρο, περνώντας από δω πιθανότατα θα φύγουν με απορίες, αφού στο ποστ δεν έχουν συμπεριληφθεί βασικά στοιχεία:
- Τί είναι το Jugendhaus?
- Γιατί τελούσε υπό κατάληψη τόσα χρόνια;
- Γιατί "ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη" η Κοπεγχάγη έμοιασε με πεδίο μάχης;
- Τι συνέβη στις διαπραγματεύσεις καταληψιών - δημοτικής αρχής που οδήγησε στη σύρραξη.
- Ποιό, με λίγα λόγια, το χρονικό το γεγονότων;
- Και κυρίως, γιατί τα γεγονότα της Κοπεγχάγης αφορούν το Καλαμπόκι;

Σημειώνω δε, πως πολλά εκ των παραπάνω ερωτήματα είναι και δικά μου.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εκτενέστερο ποστ-αφιέρωμα που να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ζητήματα αυτά χωρίς όμως να κατεβάσουμε το ήδη υπάρχον ποστ το οποίο αν μη τι άλλο πρωτοανέβηκε στο προσωπικό ιστολόγιο του Στομάχη στο οποίο δεν ήταν δα και υποχρωμένος από κανέναν να συμπεριλάβει τέτοιες απαντήσεις.

Το Καλαμπόκι όμως είναι νομίζουμε μια άλλη, διαφορετική ιστορία.

Τί λετε κι εσείς λοιποί κοντριμπιούτορες;
Αλλά τί λέτε κι εσείς, μη-κοντρίμπιουτορς του Καλαμποκιού που τυγχάνει να περνάτε από αυτό εδώ το μπλογκ.

TTRabler είπε... 6/3/07, 1:41 μ.μ.  

Κατ' αρχήν να πούμε πως η κατάληψη Jugendhaus εδώ και πολλά χρόνια (απ όσο έχω ακούσει) ήταν ανενεργή, παρέμενε όμως σύμβολο γι' αυτό και προκάλεσε τη συσπείρωση κόσμου που αρκετοί από αυτούς την έφτυναν λόγω της αδράνειας που είχε επιδείξει τόσο καιρό.

Επιπλέον είναι εμφανής πια η προσπάθεια του κράτους να εξαλείψει οποιαδήποτε ανοχή έδειχνε προς οτιδήποτε κυοφορεί διαφορετική σκέψη ή εναλλακτικό τρόπο ζωής. Για την Christiania ακούγεται πως εδώ και καιρό ήδη έχει μπει στο στόχαστρο προκειμένου να "ενταχθεί" (αλωθεί) στο "κανονικό".

Εγώ πιστεύω πως ένα αφιέρωμα για την κατάσταση στη Δανία θα ήταν πολύ ενδιαφέρον!

The Motorcycle boy είπε... 6/3/07, 10:08 μ.μ.  

Προτείνεις επεξηγηματικό (α) ποστάκι (α) Σκιές; Μοίρασε τη δουλειά φίλε κι αρχίζουμε το ψάξιμο.

Χρίστος είπε... 6/3/07, 11:41 μ.μ.  

Σωστό το σχόλιο των Σκιών - μια πιο πλήρης εικόνα είναι απαραίτητη - με χαρά να βοηθήσω αν μπορώ! (με τα λίγα που ξέρω - αλλά μπορώ να μάθω!)

Δημοσίευση σχολίου