Να υπερασπίσουμε τη ζωή που χτίζεται στη ζούγκλα Λακαντόνα

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ

"ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΛΑΚΑΝΤΟΝΑ"


Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται στην Τσιάπας ένας καλά ενορχηστρωμένος πόλεμος ενάντια στις αυτόνομες εξεγερμένες κοινότητες: συντονισμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικές οργανώσεις «νέου τύπου» που συνεπικουρούνται ανοιχτά από την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επανεγκατάσταση στρατοπέδων στις εξεγερμένες κοινότητες, απαγωγές, δολοφονίες, υφαρπαγή ανακτημένων, το 1994, γαιών…..

Τις τελευταίες μέρες, μέσα στα πλαίσια αυτού του πολέμου, έγινε στόχος επίθεσης το Κέντρο Εκπαίδευσης «Κομπανιέρο Μανουέλ» που την κατασκευή του στήριξε η ελληνική ομάδα «Καμπάνια Ένα Σχολείο για την Τσιάπας».

Στις 29 Γενάρη του 2008, έφτασε στην κοινότητα της Κουλέμπρας του Αυτόνομου Εξεγερμένου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, όπου είναι χτισμένο το σχολείο, συνεργείο της αντίστοιχης μεξικάνικης ΔΕΗ και, συνεπικουρούμενο από 72 άνδρες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, κατέστρεψε τους μετασχηματιστές τάσης που έδιναν ρεύμα στο σχολείο καθώς και στο αυτόνομο νοσοκομείο και στα σπίτια των Ζαπατίστας. Οι μετασχηματιστές καθώς και όλος ο εξοπλισμός που κλάπηκε, είχε αγοραστεί με την οικονομική στήριξη της Καμπάνιας " Ένα Σχολείο για την Τσιάπας". Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης (οι Ζαπατίστας δεν δέχονται κανενός είδους παροχές από την κυβέρνηση και αρνούνται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα) είχε γίνει από το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων του Μεξικού το 2004, που πάντα έχει σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εξεγερμένων κοινοτήτων.

Εμείς, συλλογικότητες και άτομα που υπογράφουμε, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα που στήριξαν την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων «Κομπανιέρο Μανουέλ» στην κοινότητα της Κουλέμπρα του Αυτόνομου Εξεγερμένου Ζαπατίστικου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων και ό,τι αυτό συμβολίζει: τον αγώνα των ανδρών και γυναικών ζαπατίστας για αυτόνομη εκπαίδευση, για αυτόνομο σύστημα υγείας, για μια κοινωνία δίκαιη.

Posted by...The Motorcycle boy at 9:03 π.μ.  

6 comments:

οι σκιές μιλάν είπε... 7/2/08, 9:15 μ.μ.  

Καλά τι θέλουν τώρα και τα βάζουν με το σχολείο οι Fuente? Τί κακοψυχία δέρνει τον τόπο τελικά;!
Μπλιαχ..!

The Motorcycle boy είπε... 8/2/08, 11:33 π.μ.  

Ρε φίλε -οι σκατόψυχοι δεν ησυχάζουν ποτέ. Προφανώς, στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό εναντίον των Ζαπατίστας, κάνουν δολιοφθορές σε μέρη που έχουν γίνει με τη βοήθεια των ξένων. Αν δεν μείνει τίποτα από αυτά, δεν θα μείνει τίποτα να θυμίζει πως οι Ζαπατίστας έχουν παγκόσμιο έρισμα.

οι σκιές μιλάν είπε... 8/2/08, 3:12 μ.μ.  

Κι έτσι να'ναι, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αφού είναι γνωστό πως οι όποιες δολιοφθρορές, αντί να απογοητεύουν, πεισμώνουν την κάθε προσπάθεια, είναι δυνατόν να πιστεύουν και να σκέφτονται οτι έτσι θα κάνουνε "δουλειά";
Αλλά άμα έχει κανείς μπολιαστεί με τη νοοτροπία του τραμπούκου, τί να περιμένεις από σκέψη;

Συμπάθα με, αλλά από χθες που τό'δα το ποστ είμαι πολύ τσαντισμένος και δεν βρίσκω και πληροφορίες από μη-επίσημη πηγή. Έχεις κανένα λινκ να δώσεις;

οι σκιές μιλάν είπε... 8/2/08, 3:16 μ.μ.  

ps. αν είναι εύκολο, όχι στα ισπανικά.

ένας από "αλάνα" είπε... 11/2/08, 10:38 μ.μ.  

Για το συγκεκριμένο θέμα της επίθεσης στο Σχολείο, δεν υπάρχει κάποιο λινκ στα ελληνικά πέρα από τις ανακοινώσεις της Καμπάνιας. Γενικότερα, για το θέμα της κλιμάκωσης της έντασης στην Τσιάπας, δες εδώ:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=809064
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=812579

Juanita La Quejica είπε... 15/2/08, 7:09 μ.μ.  

Στα ισπανικά πάντως υπάρχουν αρκετά links σχετικά με την επίθεση.
http://oaxacalibre.org/oaxlibre/index.php?option=com_content&task=view&id=1749&Itemid=28
http://www.lanuevarepublica.org/?p=469
http://www.radioklara.org/spip/spip.php?article501
http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article20988
http://www.anarkismo.net/newswire.php?story_id=7434

Δημοσίευση σχολίου