AN YΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ/ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...... ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Στά 21 του χρόνια τράβηξε την σπασμένη του ζωή απο τόν γάντζο της εξάρτησης και τίναξε το κορμί του να βγει απ το ναυάγιο τής παραίτησης .Από την μαύρη θάλασσα της νάρκωσης ξαναβρέθηκε στήν επιφάνεια εισπνέοντας με όλη του την λαχτάρα οξυγόνο ,εκεί πάνω στο νερό που πέφτει ο πραγματικός ο ήλιος κι όχι ο ψεύτικος στις δόσεις και στους καπνούς τών "σκευασμάτων"!
Λίγοι "τραβάνε μπροστά " και κάνουν τήν ΄Ανωση απο τους εξαρτημένους σαν τον Γιώργο Χριστόπουλο,ακόμα πιό λίγοι το καταφέρνουν!
Από τά 21 του χρόνια και με την βοήθεια τών φίλων του και τών εργαζομενων στό ΚΕΘΕΑ/ΟΞΥΓΟΝΟ τής Πάτρας ,ο Γιώργος ξαναπερπάτησε τόν δρόμο της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας πού τού είχαν γιά χρόνια κλείσει κάθε πέρασμα τα ναρκωτικά.
6 χρόνια καθαρός ,6 χρόνια με το γέλιο .....Αλήθεια υπάρχει εδώ μέσα κανείς από εμάς ,πού δεν το θέλει?Πού αρνείται στόν Γιώργο να βρεί τό πέρασμα και να φιλήσει στό στόμα τήν ζωή?Ποιός τολμά να τού σταθεί εμπόδιο στό αυτονόητο?
Κι όμως υπάρχει....
Πρίν λίγες μέρες και πολλά χρόνια μετά την διωξή του για κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης, οι εξουσιομανείς της κρατικής Δικαιοσύνης πού έχουν ζαλισθεί από το ναρκωτικό τού αυταρχισμού και απο τήν εξάντληση τής νομικής τυπολατρείας που αγγίζει τά όρια μιάς ΑΛΛΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,ενός ΠΑΡΑΦΟΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ έστειλε με 8 χρόνια κάθειρξη και 10.000ευρώ πρόστιμο, ξανά τόν Γιώργο πίσω στόν εγκλεισμό.
Είχατε (και έχετε) ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ τον νομο 4139/2013 πού "αναγνωρίζει το θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας και για το άτομο και για την κοινωνία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε οι απεξαρτημένοι να επανεκκινήσουν τη ζωή τους"(απόσπασμα απο δελτίο τύπου τού ΚΕΘΕΑ)!
Πώς έγινε μέσα σέ λίγο χρόνο ακροαματικής διαδικασίας οι καλοπροαίρετες και ευεργετικές διατάξεις αυτού τού νόμου να απαξιωθούν και ο Γιώργος Χριστόπουλος να πληρώσει με τόσο ακραίο τρόπο για μια μελανή κουκίδα απο το μακρινό παρελθόν του(που στο κάτω-κάτω τόν εαυτό του και τον οργανισμό του επιβάρυναν) ,πώς γίνεται να απαξιωθούν οι μεγάλες νίκες πού έχει κάνει στό παρόν ενάντια στην μιζέρια και στην φυτοποίηση ,ενάντια στην νεκρική σιγή τής ναρκοεξάρτησης?
Είναι τόσο μεγάλος ο εχθρός ο Γιώργος για να επιστραφεί σάν "δέμα με άγνωστη διεύθυνση" πίσω από τίς αμπάρες τού αποκλεισμού στίς φυλακές Αγ.Στεφάνου,στην αποκοπή από τήν επανένταξη και στην πολλαπλάσια προσπάθεια να αρχίσει ξανά απο τήν αρχή ότι καλύτερο δημιούργησε που εσείς με μια μολυβιά στο δικόγραφο τό διαγράψατε ?!....
Εχει περάσει καιρός από τότε που με αγώνες μέσα και έξω απο την φυλακή και απεργία πείνας αποφυλακίστηκε ο τότε χρήστης ναρκωτικών Δημήτρης Αιβατζίδης υπενθυμίζοντας σέ όλους τότε αυτό πού είχε πεί ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης(πού έκανε δύο φορές για τον Δημήτρη διάβημα τότε στόν τότε πρόεδρο τής δημοκρατίας Κ.Παπούλια )πώς στην φυλακή δεν έχει θέση το θύμα,ο τοξικομανής δέν είναι εγκληματίας αλλά έχει ανάγκη την συνδρομή και τήν αλληλεγγύη όλων μας για να επιστρέψει ξανά δυνατός καί όρθιος στό φώς!
Εχουν περάσει σχεδόν 5χρόνια που δύο άλλοι χρήστες απο την μονάδα θεραπείας "18 Ανω",ο Κώστας Ριζόπουλος κι ο Αχιλλέας Δεσποτάκης για την κατοχή μικροποσότητας ηρωινης και για την κλοπή... μιάς ζάντας,αδικήματα που είχαν διαπράξει αρκετά χρόνια πρίν και ενώ βρισκόντουσαν κι αυτοί τότε σε πρόγραμμα απεξάρτησης και θεραπείας, ήρθε ένα Εφετείο με τήν στενόμυαλη και συντηρητική "αντίληψη" όμοια με εκείνη που καταδίκασε χθές τον Γιώργο Χριστόπουλο και διέκοψε(σαν σφαίρα στην καρδιά) αυτή την πορεία στελνοντάς τους στην φυλακή με 4 χρόνια κάθειρξη στον καθένα!
Δεν ξέρω που είναι σήμερα ο Κώστας κι ο Αχιλλέας(θέλω να πιστεύω πως άντεξαν και είναι ζωντανοί και πιο "καθαροί" από εμάς),ξέρω όμως σήμερα πού είναι ο Χριστόπουλος,ξέρω πώς πολλοί πρώην εξαρτημένοι πληρώνουν τήν βολική και ανάλγητη "κρίση" μιάς εσωστρεφούς και εθελότυφλης δικαιοσύνης που στοχοποιεί και ποινικοποιεί τον χρήστη και όχι τούς μεγαλεμπόρους και διακινητές που με τήν πλούσια λίστα χαπιών και δηλητηρίων για "χαλάρωση" έχουν κατακλύσει τίς φτωχογειτονιές και θησαυρίζουν τούς μεγαλεμπόρους και διακινητές.
Είχα γράψει τοτε σε ένα κείμενο για τήν υπόθεση τού Κώστα και τού Αχιλλέα απευθυνόμενος πρός τόν τότε υπουργο δικαιοσύνης κΚαστανίδη πώς εκτός από τά ναρκωτικά καί τό αλκοόλ σκοτώνει καί η δική σας θεόστραβη "δικαιοσύνη",τό δικό σας ψεύτικο εμπόριο ελπίδας σέ νέους ανθρώπους καί τίς οικογενειές τους.... πού διαπίστωσαν πώς πέρα από τό σχέδιο τής αστυνομικής και νομικής καταστολής στούς δρόμους και στά ψυχιατρεία δέν υπάρχει τίποτα άλλο που να προστατεύσει και να σώσει τα παιδιά τους από τα υποκατάστατα "ζωής" και "ηρεμίας" με κατάληξη τήν αρρώστεια και τόν θάνατο!
Αν δέν ήταν οι ίδιοι οι γονείς,οι ίδιες οι κοινότητες απεξάρτησης και αποτοξίνωσης,οι ίδιοι οι θεραπευμένοι πλέον(πρώην χρήστες)που αγκαλιάζουν τούς νεότερους χρήστες που παγιδεύονται στις "ουσίες" ,θά είχαμε τώρα πόλεις και πεζοδρόμια από νεκρούς!
Αυριο στήν Πάτρα 10 Μάρτη ,εκδικάζεται προσφυγή τής υπεράσπισης τού Γιώργου Χριστόπουλου για προσωρινή αναστολή τής ποινής του, μέχρι να γίνει το εφετείο για τό ανθρώπινο (ηθικό και νόμιμο),αυτό τής οριστικής διαγραφής μιάς εξοντωτικής ποινής που αποδίδει άδικο κι όχι "δικαιοσύνη" !
Στό πλευρό τού Γιώργου μαζί με το ΚΕΘΕΑ,το Δημοτικό Συμβούλιο τής Πάτρας και τον δήμαρχο κΠελετίδη,τίς Κοινότητες τών Απεξαρτημένων,τό Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης,τό ΚΕΘΕΑ/ΟΞΥΓΟΝΟ,τήν Μονάδα Απεξάρτησης 18ανω,βρίσκεται η κάθε λογική,ανθρώπινη κι ευαίσθητη φωνή που στο πρόσωπο τού Γιώργου δεν βλέπει "επικίνδυνους κακοποιούς" αλλά το δικό της παιδί πού αφού ξέφυγε απο τό βάσανο τών ναρκωτικών,βρέθηκε στό βάσανο ναρκωμένων από "υπερβάλλοντα ζήλο" και αυστηρότητα,δικαστικών αποφάσεων!
Υπάρχει λόγος σοβαρός να δοθεί ένα τέλος στήν συχνότητα αυτού τού δικαστικού λάθους που με αυτισμό και εγωισμό διογκώνει το πρόβλημα των ναρκωτικών (και αυξάνει τον αριθμό των χρηστών)!
Ο νέος υπουργός δικαιοσύνης κΠαρασκευόπουλος που βλέπει στά ζητήματα των κρατουμένων τόν Ανθρωπο ως Κέντρο και πώς η λύση δεν είναι ο ψευτοσωφρονισμός και ο επιπλέον συνωστισμός στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές ,ξέρει πώς η ζωή στην κοινωνία είναι δύσκολη τα τελευταία χρόνια και αρκούν μερικές παρόμοιες αποφάσεις για να γίνει χειρότερη,για νά κατέβει κι άλλο η κυρίαρχη Δικαιοσύνη απο τούς ίδιους τούς "λειτουργούς" της στο τελευταίο επίπεδο που λίγο απέχει πρακτικά από τό εκτελεστικό απόσπασμα και τον μεσαίωνα της "ιεράς εξέτασης" !
Αφήστε τον Γιώργο Χριστόπουλο ελεύθερο τώρα,δώστε χώρο στίς κοινότητες απεξάρτησης νά φέρουν ξανά πίσω στήν κοινωνία τόν διαλυμένο ανθό τής νιότης απο τίς βόμβες και τα ναρκοπέδια τής χημικής και θανατηφόρας "αυταπάτης"!
Αν υπάρχει δημοκρατία,δεν θα εκδικηθεί ούτε τον Γιώργο ,ούτε κανένα άλλο σαν τον Γιώργο Χριστόπουλο!

ΠΗΓΕΣ
1

2

3

4-
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο απο τό Ελευθεριακό και Αναρχικό Κίνημα
μέλος τής δημοτικής κίνησης "Νεα Πορεία για τον Ερύμανθο"

erozer2000@yahoo.gr

Posted by...The Motorcycle boy at 8:40 π.μ.  

1 comments:

Ανώνυμος είπε... 12/3/15, 12:44 π.μ.  

παναγιωτης παπαδοπουλος Says:

Μαρτίου 10, 2015 at 11:53 μμ

όλα πηγαν τελικά καλά,φαντάζομαι τοχεις μάθει,o Γιώργος είναι προσωρινά ελεύθερος μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης στήν αίθουσα στά δικαστήρια τής Πάτρας, ελπίζω και στο εφετείο να συνεχισθεί η άσκηση δημοκρατιας και όχι τιμωρίας και να απαλλαγεί οριστικά απο τήν σκιά απο το παρελθόν που τον κυνηγά με άστοχες δικαστικές σκληρές αποφάσεις….

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/320722

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/320670

Τελικά υπάρχει ακόμη κάπου μια ανάσα Δημοκρατίας,δεν έχουν τελειώσει όλα και αυτό είναι και μια μικρή απάντηση στους συντροφικούς δογματισμούς και εμμονές πώς «όλοι και όλα είναι το ίδιο»……

Και πώς όσοι επιμένουν στο ανόητο σύνθημα «ουτε φασισμός ούτε δημοκρατία» που καταλήγει να ταυτίζει τον φασισμό με τήν αστική δημοκρατία,το πιθανότερο είναι να φέρουν χειρότερες εξουσίες αντιδημοκρατικές στην Ευρώπη και πάνω από όλα πιό δυνατό τον φασισμό….
Το έχω ξαναπεί και το υποστηρίζω με συνέπεια πώς,
Αν δεν προηγηθεί ένα μεταβατικό εναλλακτικό στάδιο πραγματικής δημοκρατίας με καλύτερες μέρες ζωής και πολιτισμού για τις κοινωνίες,ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουμε «σίγουροι» και «έτοιμοι» στήν αντιεξουσιαστική κοινωνία της αυτοδιαχείρισης και τής μή ανάθεσης,ποτέ ο κόσμος δεν θα καταφέρει να «εκπαιδευθεί» στην αυτοργάνωση και στην συλλογικότητα…….

σε ευχαριστω για την συμβολή σου σέ μιά υπόθεση που πρέπει από όλους μας να συναντά αλληλεγγύη και ευαισθησία ,ελπίζω αυτό να γίνει στο εφετείο τού Γιώργου ακόμα πιό πολύ.

Δυστυχώς με πίκρα,άλλη μια φορά, διαπίστωσα πώς απο τούς πολιτικούς «χώρους» της αριστεράς και τών αναρχικών,κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα ….

Γενικώς …..στο κίνημα δεν «πουλάει» το θέμα ,κάτι που δεν συμβαίνει αντίθετα με την απεργία τής ένοπλης ελίτ στις φυλακές ούτε υπάρχει φαίνεται….χρόνος έστω με δύο λέξεις για ένα «πρεζόνι»….
Και να σκεφθείς πώς κάποτε ο αναρχικός χώρος στην δεκαετία τού 80 ήταν ο πρώτος που συμπαραστάθηκε σε παρόμοιες περιπτώσεις και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κρατικό αυταρχισμό που έστελνε την νεολαία στα ναρκωτικά και στά ψυχιατρεία….

Σημεία τών καιρών,η κοινωνία άλλωστε όλη είναι σε κρίση κανείς δεν εξαιρείται,ούτε κι οι «αγωνιστές» της….

παπαδόπουλος παναγιώτης (Κάϊν)

Απάντηση

Δημοσίευση σχολίου