Οι Εξεγερμένοι της Οαχάκα/ Η ομιλία του Ομάρ στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσκοπος Μοντρέσορ ευπειθώς αναφέρει ότι παρακολούθησε την ομιλία
του Ομάρ Ολιβέρα Εσπινόσα και καλά κάνατε και βρήκατε τρόπο να την ενημερώσετε, έστω και την τελευταία στιγμή! Με συνόδευσε και μια φίλη μου συνάδελφος- δασκάλα, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για το κίνημα στην Οαχάκα, αλλά τελικά εκδήλωσε τέτοιο ενδιαφέρον που δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω την ομιλία, γιατί μου έκανε συνεχώς ερωτήσεις!

Αν και τζάμπα αγχωθήκαμε για το αν θα φτάναμε εγκαίρως, καθώς η ομιλία ξεκίνησε με λίγη καθυστέρηση, δεν το μετανιώσαμε. Ο Ομάρ μας έδωσε την εντύπωση ότι είναι ένας συμπαθητικός φαφλατάς που όταν μιλάει χρησιμοποιεί τις γνωστές αλληγορίες και παραμυθένια- ιδεαλιστική γλώσσα που διαβάζω τόσο καιρό στο καλαμποκο-blog. Δεν το λέω με την κακή έννοια. Οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν ότι όσο ουτοπική και αν είναι μια ιδέα,
μπορείς να πετύχεις πολλά, αν πραγματικά πιστεύεις σ' αυτήν. Μπορεί να μη φτάσεις ακριβώς στην Ιθάκη σου, αλλά σίγουρα έχεις πετύχει ένα καλύτερο αύριο.

Θα μπορούσα να πω κι άλλα, όπως το πόσο με εντυπωσιάζει η γενναιότητα των ανθρώπων αυτών. Παρόλο που έχουν περάσει άπειρες δυσκολίες, δεν τα βάζουν κάτω. Ήταν αρκετές οι φορές που γέλασα με τα σχόλια του Ομάρ. «Μα που βρίσκει τη διάθεση για χιούμορ», σκεφτόμουν, αλλά τελικά κατάλαβα πως αν δεν έβλεπαν τα πράγματα έτσι, δεν θα είχαν φτάσει τόσο μακριά!

Για την ιστορία του κινήματος, μπορείτε να ανατρέξετε σε παλιότερα ποστ ή να πάτε να παρακολουθήσετε την ίδια ομιλία στην Αθήνα (βλ. προηγούμενο ποστ).

Posted by...homelessMontresor at 1:10 π.μ.  

2 comments:

The Motorcycle boy είπε... 26/3/07, 10:50 π.μ.  

Μπράβο ρε -καλά έκανες και το έβαλες. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που τα είπες και στο μέιλ και εδώ.

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε... 26/3/07, 7:31 μ.μ.  

Ωραίο το κείμενό σου! Λίγο πολύ έτσι είμαστε όλοι: ντρεπόμαστε ακόμη και να αναφέρουμε τη λέξη ουτοπία...

Ο πραγματισμός μας όμως είναι κι αυτός αδιέξοδος (τουλάχιστον για τα δύο τρίτα του πληθυσμού...)

Δημοσίευση σχολίου