Δυο κείμενα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Έχουμε σοβαρές διαφωνίες με ορισμένες μορφές άστοχης αντίδρασης και σύγκρουσης που καταγράφηκαν σαν "εξέγερση" τον Δεκέμβρη του 2008,μετά την εκτέλεση του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον δολοφόνο αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Έχουμε σοβαρές διαφωνίες με την καπηλεία και την εκμετάλλευση του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου απο τον "επαγγελματισμό της βίας" που ισοπέδωσε και κήδεψε κάτω από τις βιτρίνες και τα πλιάτσικα την προοπτική του κινήματος,που είχε μια μοναδική και σπάνια ευκαιρία να συμπαρασύρει την κοινωνία σε μια πραγματική ρήξη με τους αφέντες της εκμετάλλευσης,το Κράτος και το Κεφάλαιο.
Από την ήττα του Δεκέμβρη ,τα αίτια και τις προεκτάσεις της όμως προκύπτουν πολλά που ελπίζουμε με τόλμη να συζητηθούν κάποια στιγμή στους πολιτικούς χώρους και στο κίνημα.
Η χωρίς αγκυλώσεις,πολιτικαντισμούς και ιδεοληψίες αντικειμενική αναλυσή της,θα μπορούσε να απαντήσει και στο ζήτημα της ανάλωσης στην σύγκρουση για την σύγκρουση που χωρίς πολιτικά αιτήματα,οργάνωση και προτάσεις πέρα από μερικές νύχτες τυφλής οργής και μίσους οδηγεί στην νεκρανάσταση και στην νίκη των εξουσιαστών,το γρήγορο περασμά τους από τήν υποχώρηση στην αναδίπλωση και στην αντεπίθεση της βαρβαροτητάς τους.
Τής κρατικής βαρβαρότητας και τρομοκρατίας που εξασφαλίζει στον δρόμο της κυριαρχίας της κοινωνική συγκατάθεση καί συναίνεση αφού ο ήχος της σφαίρας του μπάτσου και το αίμα ενός νεολαίου σκεπάσθηκε απο την μαζική αγανάκτηση που ακολούθησε για τις καταστροφές στα καταστήματα που αντιμετωπίζουν χρόνια την καθημερινή τους πτώχευση και εξόντωση απο τα οικονομικά επιτελεία τής Εξουσίας και τα πολυεθνικά εμπορικά κέντρα!
Αυτη την στιγμή προτεραιότητα έχει το ζήτημα όμως της εκδίκησης και της ομηρείας του Θεόδωρου Ηλιόπουλου απο το Κράτος που συνελήφθη κατά την διάρκεια των γεγονότων και χωρίς να έχει σχέση με τα αδικήματα που του καταλογίζει ο "νόμος και η τάξη" της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας,βρίσκεται παράνομα στις φυλακές της απο τις 22/12/08,ενω αυτή μόλις λίγα 24ωρα πρίν διοργάνωσε άλλη μια φιέστα στο προεδρικό μέγαρο για τα 35χρόνια "αποκατάστασης της δημοκρατίας" της και της συμφωνίας της στην διχοτόμηση της Κύπρου απο το τουρκικό φασιστικό καθεστώς και τους μιλιταριστές συμμάχους τους!

Απαιτούμε και ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλων των άλλων ενάντια στην τεράστια αδικία της συνεχιζόμενης κράτησης που αποφάσισε ο αυταρχισμός του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για παράταση της κρατησής του για ένα ακόμη 6μηνο και βρισκόμαστε δίπλα στόν κρατούμενο και σύντροφο Θεόδωρο Ηλιόπουλο,τον τελευταίο φυλακισμένο απο τα γεγονότα του Δεκέμβρη,που έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας απο την Παρασκευή 6/7/09,αγωνιζόμενος ενάντια στην μεροληψία,αυθαιρεσία και εμπάθεια των μηχανισμών καταστολής και απονομής τυφλής "δικαιοσύνης" της εξουσίας,αγωνιζόμενος για το τέλος της άδικης,σκληρής καί απάνθρωπης προφυλακισής του!

26/7/09

"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" στόν νότο
Αναρχική πρωτοβουλία από Αθήνα,Πάτρα,Αίγιο καί Κόρινθο
erozer2000@yahoo.gr



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ Υ Ν Ε Ν Ο Χ Η
(με αφορμή τις επιθέσεις στο βιβλιοπωλείο "Ελληνικά Γράμματα" στα Εξάρχεια και στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Νομική)


Ο "επαναστατικός χαβαλές" είναι ακίνδυνος όταν μένει σε επίπεδα αδιάφορα και ακίνδυνα για τις ισορροπίες ανάμεσα σε κινήματα και κοινωνία,όταν κρατά αποστάσεις απο την πολιτική παρέμβαση και "εκτονώνεται" στο σπίτι,στο γήπεδο ή στο καφενείο,όταν δεν παραβιάζει και δεν βάζει σε κίνδυνο αρχές,ηθικές και όρια του κινήματος για ενα Κόσμο απελευθερωμένο απο την εξουσία και την βαρβαρότητα ανθρώπου σε άνθρωπο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί όμως σαν πισώπλατες μαχαιριές στο σώμα του κινήματος,"παρεούλες" με φασιστικές πρακτικές που έχουν τόση σχέση με τον αναρχισμό,όσο ο "ΛΑΟΣ" με την δημοκρατία ή το "ΠΑΣΟΚ" με τον σοσιαλισμό!
Η όποια διαφωνία και κριτική απο συντρόφους/σσες σε αυτό το κομμάτι που διασύρει τον αναρχισμό αλλά και όλο το αντικαπιταλιστικό κίνημα,αντιμετωπίζεται τίς περισσότερες φορές ως "λάσπη που ρίχνεται σε όλο τον αναρχικό χώρο"!
Δέν είναι όμως έτσι,δεν είναι αυτή η αλήθεια!

Ηρθε η ώρα να πούμε πως δεν διαχωρίζουμε επιλεκτικά αυτή την βία απο τις μορφές βίας που προέρχονται από το Κράτος,τούς παρακρατικούς ή την αστυνομία!

Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε και για την φασιστική νεοταξική βία που δεν είναι μόνο σε βάρος αριστερών ή αναρχικών αλλά στρέφεται ενάντια και σε πρόσωπα, κόμματα, οργανώσεις ή βιβλιοπωλεία με τα οποία πιθανά και να διαφωνούμε ή να βρισκόμαστε σε συνολική πολιτική ρήξη και αντιπαράθεση με αυτά!

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να "κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό" μας κρύβοντας τις αλήθειες και τα γεγονότα "κάτω απο το χαλί",τον φασισμό εκτός απο το ότι μάθαμε να παλεύουμε για να πεθάνει πρώτα μέσα μας,τον έχουμε ζωντανό και απειλητικό "μέσα στα πόδια μας",αναμεσά μας!

Οι τραμπουκισμοί,η τρομοκρατία και οι ξυλοδαρμοί ενάντια σέ φοιτητές και στον καθηγητή Πανούση μέσα στα πανεπιστήμια,ο ξυλοδαρμός μελών των ΕΑΑΚ,οι βανδαλισμοί και οι "απαλλοτριώσεις" μέσα σε σχολές,τα σπασίματα και τα πλιάτσικα σε χώρους διασκέδασης και καταστήματα(ειδικά μέσα και γύρω απο τα Εξάρχεια),ο ρατσισμός και ο σεξισμός που αντιπροσωπεύουν αυτές οι συμμορίες και τάγματα εφόδου,η ατομική και τυφλή "συγκρουσιακή δράση",οι εμπρησμοί τών βιβλιοπωλείων,η επίθεση σε δύο καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας με κίνδυνο ο ένας να χάσει το μάτι του,ο αυταρχισμός και η βία που διέκοψε με το "έτσι θέλω" την θεατρική παράσταση "Κίτρινο Σκυλί",οι καταστροφές τελευταία στο βιβλιοπωλείο "Ελληνικά Γράμματα" στα Εξάρχεια,είναι μερικά απο τα πολλά επεισόδια στο σήριαλ που προβάλλει σε επανάληψη ο αυτοσκοπός της βίας και στο οποίο οι αναρχικοί όχι μόνο δεν έχουν φυσικά καμμία συμμετοχή αλλά δεν πρόκειται να απλώσουν κανένα νήμα συντροφικότητας στους πρωταγωνιστές αυτού του μιλιταριστικού και μηδενιστικού θιάσου!
Οι πρωταγωνιστές αυτού του θιάσου ας με καταχωρήσουν στους εχθρούς τους όσο αφορά τις κινήσεις και πρακτικές τους!
Εκτός και αν επιλέξουν (το εύχομαι ολόψυχα)αντί την παγίδα που έχει ανοίξει ο "σκηνοθέτης" Κράτος,την αγκαλιά του αναρχισμού και του κινήματος!

ενάντια σε κάθε είδους φασιστική βία

5/6/09,Πάτρα

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο απο το αναρχικό/ελευθεριακό κίνημα
erozer2000@yahoo.gr

Posted by...The Motorcycle boy at 11:51 μ.μ.  

7 comments:

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:05 π.μ.  

Θέλοντας να βάλω εδώ (έστω ετεροχρονισμένα) τα υπόλοιπα κείμενα που ήρθαν στο μέιλ μου προτίμησα να συμπληρώσω σαν σχόλια, παρά να κάνω ποστ, "καπακώνοντας" τα συγκεκριμένα δύο κείμενα. Λοιπόν:

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:09 π.μ.  

Μετά από χρόνια είσαι σέ λάθος δρόμο athens indymedia
(μιά καλόπιστη κριτική μέ αφορμή τήν άρνηση τού athens indymedia νά πάρει θέση στό σοβαρό πολιτικό ζήτημα τής επίθεσης φασιστοειδών καί μηδενιστών ενάντια στόν χώρο εκδήλωσης τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήν Νομική Σχολή,στίς 18/7/09)


Στο ATHENS INDYMEDIA υπαρχει μια απαντηση των διαχειριστων του, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1061717
στο οποιο εξηγουν γιατι δεν δημοσιευσανε τις καταγγελιες και τις αναφορες για τα γεγονοτα εξω απο την Νομικη Σχολη,στις 18/7/09,εναντια σε πολιτικη εκδηλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο φασιστοειδη που εχουν τοση σχεση με τον αναρχισμο οσο το Κρατος με την Ανθρωπια και την Δικαιοσυνη!
Επειδη στο τελος του κειμενου τους επιδιωκουν,οπως λενε,τον διαλογο και την επικοινωνια,ας δεχθουν ευγενικα και φιλοξενα και την δικη μας απαντηση.

α/το athens indymedia ξεκινησε πραγματι σαν σελιδα αντιπληροφορησης,συμμετειχαμε πολλοι απο εμας,αλλα στην πορεια αποδειχθηκε ανικανη να διαχειρισθει την μεγαλη ευθυνη και την χρησιμοτητα της!
Με την σταση του "Ποντιου Πιλατου" που εξακολουθει να κρατα σε τραμπουκικες ενεργειες ατομων που δεν εχουν σχεση με τον αναρχισμο,την φιμωση και την λογοκρισια που επιβαλλει σε χρηστες που εχουν διαφορετικη αποψη και επιλογες στο κινημα,ανοιγει ΜΟΝΟ ΤΟΥ το athens indymedia τον δρομο της καταστολης απο το Κρατος και διαλυει τις συμμαχιες που μεσα στο κινημα θελουν να σταθουν στο πλευρο της λειτουργιας του.
Θα πρεπει ομως και αυτοι να κανουν ενα βημα μπροστα και οχι χιλια πισω που θυμιζουν το κατωτερο επιπεδο εφημεριδων και καναλιων αστικης μαζικης "ενημερωσης"!

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:09 π.μ.  

β/Ειναι "ποιοτητα" στην αντιπληροφορηση και "ειδηση" οι εκατονταδες "αναληψεις ευθυνης",οι εκατονταδες αστοχες και πολιτικαντικες ενεργειες,η καταναλωση αντιμπατσικης βιας στην Χ.Τρικουπη και γυρω απο τα Εξαρχεια,η εκτονωση διαφορων χρηστων με ακατανομαστο "αντιεξουσιαστικο" φρασεολογιο,με χυδαια και υβριστικα σχολια,αρθρα και συζητησεις "της ωρας"(εκει αραγε γιατι δεν πεφτει "ψαλιδι"?)και δεν αξιζουν της δημοσιευσης οι φασιστικες πρακτικες των τραμπουκων εναντια στην εκδηλωση των συντροφων/σσων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 18/7/09?
γ/Ειναι "απολιτικη διαδικασια" οι συνεχεις τραμπουκισμοι εναντια σε συντροφους ή όχι, μεσα και εξω απο το κινημα?
Τοτε με αυτη την "λογικη" αποκλεισμου της πληροφορησης θα επρεπε οι επιθεσεις στην βιλα Αμαλιας απο φασιστες,η χειροβομβιδα στο Δικτυο στα Εξαρχεια,σε πολιτικα στεκια και χωρους και για τοσα αλλα γεγονοτα που εχουν καταγραφει στο athens indymedia(και καλως εγινε)να ειχαν περασει και αυτα απο λογοκρισια και να ειχαν υποβαθμισθει απο την διαχειριστικη του ομαδα!
Γιατι αυτη η επιλεκτικη λογοκρισια την ωρα που ο φασισμος(με ολα τα προσωπα του) κερδιζει επικινδυνα εδαφος στην κοινωνια?
Στο athens indymedia,στο οχι και τοσο μακρινο παρελθον,για μερες τον Νοεμβρη του 2003,φιλοξενησατε μια αρκετα σοβαρη εσωκινηματικη "ματσο" και τραμπουκικη ενεργεια στην οποια ειχε γινει και μια μεγαλη συζητηση.
Μιλαμε για τον ξυλοδαρμο του γνωστου συντροφου μας Παπαδοπουλου Παναγιωτη(γνωστου ως "Καϊν"),στα Προπυλαια
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=163474 απο τραμπουκους και φασιστοειδη της ιδιας "κατηγοριας" και "νοοτροπιας" που εδρασε στις 18/7/09(και οχι μονο εκει)εξω απο την Νομικη Σχολη.
Μιας φασιστοειδους αντιληψης που κυκλοφορει αναμεσα μας,κατασκευαζει οποτε θελει και για οτι θελει "εχθρους" και λυνει τις "διαφωνιες" που εχει με το ανεγκεφαλο της των ναζιστικων μεθοδων!
Γιατι η επιθεση εκεινη που ειχε τα ιδια εσωκινηματικα χαρακτηριστικα παρουσιασθηκε και σχολιασθηκε στην ιστοσελιδα σας και γιατι οχι η τωρινη επιθεση στους συντροφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
Η αποφυγη του athens indymedia να αναφερθει ή να αφησει τους συντροφους/σσες απο ολες τις συνιστωσες και τα ρευματα του κινηματος να εκφρασθουν κριτικα και ελευθερα για αυτες τις καταστροφικες για ολους μας ομαδες και ατομα,φοβομαστε πως μονο πληγμα ειναι στην εναλλακτικη πληροφορηση!
Η ομαλη λειτουργια και προσφορα της ιστοσελιδας σας διαχειριστες του athens indymedia δεν θα προκυψει απο την "καλυψη" επαναλαμβανομενων τραμπουκισμων,λυντσαρισματων και χουλιγκανισμων μεσα ή εξω απο το κινημα αλλα απο την καταγγελια και συγκρουση με αντιαναρχικες φραξιες και συμμοριες που εκθετουν και προσβαλλουν ολο τον αναρχικο χωρο,τον ιδιο τον αναρχισμο και το ελευθεριακο πνευμα συμβιωσης και συζητησης με οτι διαφορετικο υπαρχει διπλα μας ή μεσα στο κινημα!
Κανεις δεν σας κατηγορει οτι "καλυπτετε αναρχικους με ολα τα σχετικα κοσμητικα επιθετα που τις συνοδευουν.......",κανετε τα "στραβα ματια",μια τακτικη εντελως λανθασμενη, σε φασιστες που βρωμιζουν τον αναρχικο χωρο με χιτλερικα και μουσολινικα δηλητηρια!
Δηλητηρια που οσο μενουμε αμετοχοι και ανεκτικοι απεναντι τους θα μετατρεψουν την Γη για Ελευθερια σε ελευθερο πεδιο βολης και κατοχης για καθε ειδους εξουσιαστικη βαρβαροτητα!

Αντιθετα με οτι λετε,
η εμπειρια του παρελθοντος εχει αποδειξει οτι οσο γυριζουμε το προσωπο στο προβλημα,οσο δεν "ακουμπαμε το χερι στην πληγη",οσο δεν παιρνουμε θεση για τα "κακως κειμενα" και τα απαραδεκτα αυτα ζητηματα που συμβαινουν εντος του αναρχικου χωρου ιδιως τα τελευταια χρονια,οσο η οργανωση και η συγκροτηση του αναρχικου χωρου παραμενει ενα "απιαστο ονειρο" που κολυμπα στην θεωρια και απεχει απο την πραξη,τοσο ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ως αναρχικοι/κες παρομοια και ισως και χειροτερα γεγονοτα με "ματσο τσαμπουκαδες",υβριστες και ρουφιανους που κοβουν με σπασμενα μπουκαλια το σωμα,τον λαιμο και την τιμη του αναρχικου χωρου!

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:10 π.μ.  

Η διαχειριστικη ομαδα του athens indymedia αποφασισε να μην γινει "ρινγκ" η ηλεκτρονικη της σελιδα!
Σεβαστο και ειναι δικαιωμα της!
Το οτι ομως και εμεις δεν θα επιτρεψουμε ο αναρχικος χωρος να γινει "ρινγκ" απο κοινους τραμπουκους και φασιστοειδη που σε καμια περιπτωση ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ "συντροφικα",θεωρουμε πως ειναι και εμας δικαιωμα μας να υπερασπισθουμε τους αγωνες μας με οτι κοστος και αν εχει αυτο!


Κορινθος 22/7/09
"Ελευθεριακη Οροσειρα Αλληλεγγυης"
αναρχικη/ελευθεριακη πρωτοβουλια στα νοτια
Αθηνα,Κορινθος,Αιγιο και Πατρα

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:10 π.μ.  

συντροφικά στά αδέλφια καί συντρόφους /σσες τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ καί όλης τής αριστεράς,πάντα εχθρικά σέ κάθε είδους φασιστοειδή
καί τραμπούκους
η στάση απέναντι στήν βία,ιδιαίτερα σέ αυτήν πού έχει τό πλέον αποκρουστικό,απάνθρωπο καί κτηνώδες πρόσωπο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ νά είναι από τούς αναρχικούς ποτέ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ .Είναι πέρα γιά πέρα λανθασμένη στάση καί οδηγεί σέ αδιέξοδα καί ανεπανόρθωτες βλάβες γιά τό ίδιο τό κίνημα,γιά τήν ίδια τήν κοινωνία

ΤΗΝ ΑΛΛΕΛΕΓΓΥΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Ή ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ

Στό παιδί τά "όρια"μπαίνουν από τήν αρχή τής εξελιξής του,μετά είναι αργά καί όλοι οι δρόμοι(εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις)οδηγούν στόν κωλοπαιδισμό,στόν ατομικισμό καί στόν μηδενισμό.
Κάπως έτσι συνέβη καί στόν αναρχικό χώρο στήν Ελλάδα πού αρνείται νά θάψει τό κουφάρι τής εφηβείας,πού φοβάται νά μετρηθεί καί νά νικήσει τήν μετριοτητά του καί τήν χαμηλή έως ανύπαρκτη παρουσία καί ποιότητα τής παρεμβασής του στά κοινωνικά ζητήματα,νά περάσει από τήν εποχή τής ήττας στήν εποχή τής θετικής προσπάθειας ,προσέγγισης καί πάλης καί γιατί όχι στήν εποχή τής νίκης πού φέρνει η αυτοκριτική,ο σεβασμός στήν άλλη άποψη καί όχι η αδιαλλαξία,ο εγωκεντρισμός καί ο αυτισμός.
Γιά όλα αυτά έχω ξαναμιλήσει στό παρελθόν καί δέν θά αρνηθώ καί τό δικό μου ποσοστό ευθύνης(γιά όσο τουλάχιστον μού αναλογεί)γιά τήν διαμόρφωση ενός αρνητικού αντιαναρχικού "ρεύματος" καί "τάσης" από αντιδραστικά καί φασιστικά φαινόμενα πού ναρκοθετούν τό γεφύρωμα καί τήν ένωση τού αναρχισμού μέ τήν κοινωνία!
Η ανοργανωσιά,τό αντικοινωνικό συναίσθημα πού φθάνει πολλές φορές στά επίπεδα τού μίσους γιά "νοικοκυραίους","κατοίκους" καί εξουσιαστές ταυτόχρονα,η απουσία τής συζήτησης καί τού δημοκρατικού εσωτερικού διαλόγου γιά τίς μορφές καί τά αποτελέσματα τής "συγκρουσιακής αντιβίας",τά μετέωρα βήματα στό αφηρημένο καί στόν εκτός ελέγχου θυμό γιά "εσωτερική κατανάλωση" καί γιά τήν προσωπική μας εκτόνωση,η καταστροφή γιά τήν καταστροφή καί η "εξέγερση" γιά τό πλιάτσικο καί αντίστροφα,"προσέλκυσε" χουλιγκάνους,κοινούς αληταράδες,τραμπούκους καί φασιστοειδή πού "μετακομίσανε" καί βρήκανε "άσυλο" στόν αναρχικό χώρο πού λόγω τών σεχταριστικών καί σκόρπιων συνθηκών πού έχουν αναπτυχθεί τά τελευταία χρόνια εντός τής συνθεσής του,αποτέλεσε τό γόνιμο έδαφος στήν "στράτευση" ατόμων ή ομάδων στόν μιλιταρισμό καί στόν "πολιτικό" χουλιγκανισμό μέ καθαρά νεοφασιστικά πρότυπα καί στοχεύσεις!
Οσο αφήνεσαι συνολικά σάν πολιτικός χώρος στόν στρόβιλο τού αυτοσκοπού καί τών διάφορων ιδεοληψιών,μυθοπλασιών καί φετιχισμών δέν μπορείς μέ τόν καιρό νά ξεχωρίσεις φίλους,συντρόφους καί εχθρούς!
Ολα μπαίνουν στήν πεπατημένη τού "τσουβαλιάσματος" καί τής γενίκευσης,ακούς τήν "δική σου φωνή",ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ τόν μικροκοσμό σου από τίς άλλες καί η "λύση" πού δίνεις σέ διαφωνίες καί προβλήματα πού φυσιολογικά προκύπτουν(γιατί στήν ουσία,θέλεις,όπως τό Κράτος,νά επιβάλλεις "όπως καί νά έχει" τήν ομοιομορφία)είναι οι ξυλοδαρμοί,τά σιδερικά,οι μαφιόζικες καί συμμορίτικες τακτικές!

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:11 π.μ.  

Αυτές οι "αντιλήψεις" δέν κτίσανε από τήν μιά στιγμή στήν άλλη τήν επεισοδιακή νύχτα τής 18ης Ιούλη 2009 καί τά γεγονότα ντροπής γύρω από τήν Νομική Σχολή κατά τήν διάρκεια εκδήλωσης τών συντρόφων τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,έχουν συμβεί πολλές φορές στό παρελθόν καί θά γίνουν περισσότερες στό μέλλον ΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ,ΟΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΞΕΡΟΥΝ!
Δέν ισχυρίζομαι πώς η κρίση ταυτότητας καί επιλογών αφορά μόνο τόν αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο στήν Ελλάδα.
Αφορά όλη τήν αριστερά,τίς οργανώσεις της,θεσμικές ή μή,όλες τίς δυνάμεις πού "κοιτάζουν" πρός τήν μεριά ενός Κόσμου χωρίς τό κτήνος τής βαρβαρότητας από άνθρωπο σέ άνθρωπο!
Δέν φθάνει,όμως,μόνο νά "κοιτάζεις" πρός τά εκεί........
Οταν ο πολιτικός διάλογος ή αντίλογος καί η ελευθεριακή σχέση καί εμπιστοσύνη ισοπεδώνονται,όταν απαξιώνονται οι υπόλοιπες γνώμες καί απόψεις συντρόφων,"πάρτυ" κάνει η ανελευθερία,η βιαιομανία,τά τάγματα εφόδου,οι ιεροεξεταστές καί οι δικαστές τής "απόλυτης αλήθειας",οι "πολέμαρχοι" υπερασπιστές τής "επαναστατικής καθαρότητας",οι μπάτσοι μέ ή χωρίς "στολή",οι μπάτσοι τής πλατείας,τής γειτονιάς,τών δρόμων!
Απογειώνεται τό θέαμα,τό lifestyle καί τό political correct ,αδειάζει η ζωή από οξυγόνο καί πεθαίνει στούς πολιτικούς χώρους,στά κινήματα,στήν ίδια τήν κοινωνία!
Προσωπικά δέν συμφωνώ μέ εκδηλώσεις τού όποιου πολιτικού χώρου μέσα στά πανεπιστήμια καί στά δημόσια ιδρύματα ,γιά οικονομικούς λόγους!
Μού θυμίζει ότι συμβαίνει στόν "ναό" τής θρησκείας,τήν εμπορευματοποίηση καί τήν καπηλεία ενός πνευματικού χώρου γιά "ίδιον όφελος"!
Αυτό όμως πού σιχαίνομαι καί θά ήθελα(μάταια ίσως?)νά σταματήσει νά περιφέρει τήν άθλια "υπαρξή" του από κάθε σπιθαμή γής,είναι η μέ τό "έτσι θέλω" βίαιη μακάβρια εισβολή τών ακάλεστων "νεκρών" στήν γιορτή τών Ζωντανών!
Περισσότερο όμως τρομάζω από τήν ανοχή καί τήν σιωπή όλων εκείνων πού συντηρούν μιά είσοδο ανοιχτή σέ μολυσματικούς ιούς καί φορείς "συλλογικής ευθύνης",σέ τσογλανοπαρέες καί ανεγκέφαλους ,λούμπεν καί ποινικούς πού αμαυρώνουν ανεπανόρθωτα πολιτικούς καί κοινωνικούς χώρους!
Η στάση σέ παρακρατικές (καί όχι μόνο)μορφές βίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ αλλιώς οι πολιτικοί χώροι καί τά κινήματα πού αγωνίζονται καί προετοιμάζονται γιά "έναν άλλο Κόσμο Εφικτό" χάνουν τό στίγμα,τήν ηθική καί τίς αξίες,τά χαρακτηριστικά εκείνα πού τούς ξεχωρίζουν καί τούς διαφοροποιούν από τούς δήμιους τής βαρβαρότητας,τούς συνεχιστές καί διαχειριστές τής καθημερινής μιζέριας καί αλλοτρίωσης!
Αν δέν κρατήσουμε μέ κάθε μέσο αυτό τό στίγμα,τότε αναπόφευκτα θά γίνουμε θεατές τού τέλους τών κοινωνικών κινημάτων στά χέρια ατόμων καί ομάδων πού εκτρέπουν(συνειδητά ή ασυνείδητα)τήν πορεία γιά τήν έξοδο από τόν φασισμό,στόν ίδιο τόν φασισμό.
Στήν κατεύθυνση τής πορείας όχι γιά αυτά πού κίνησε νά κατακτήσει πεινασμένη,διψασμένη καί κουρελιασμένη αλλά αντίθετα στήν αφομοιωσή της αδικαίωτη,ματαιωμένη καί χωρίς άλλες δυνάμεις από τόν ίδιο τόν φασισμό πού μέσα καί έξω από εμάς αποδεικνύεται εκ τών πραγμάτων,πώς παρά τίς πέτρες,τήν φωτιά καί τίς αναρίθμητες καταγγελίες καί σφαίρες εναντίον του παραμένει ανίκητος καί αθάνατος!
Αξίζει όμως σύντροφοι/σσες τόσο αίμα αιώνων,τόση κούραση καί αγωνία μετά από χιλιόμετρα διαδρομής,προσφυγιάς καί προσφοράς γιά τήν ζωή καί τόν άνθρωπο γιά νά χαθούμε οριστικά στήν απομόνωση καί στό περιθώριο,στήν τέφρα τής ιστορίας?

συντροφικά καί μέ εκτίμηση
21/7/09,Πάτρα
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο από τό αναρχικό/ελευθεριακό κίνημα
erozer2000@yahoo.gr

The Motorcycle boy είπε... 31/7/09, 12:16 π.μ.  

Ζητώ συγνώμη από την ΕΟΑ κι από τον Κάιν που έκοψα τα κείμενά τους σε κομμάτια για να χωρέσουν στα σχόλια. Και θέλω να προσθέσω καταληκτικά έναν διάλογο που συνοψίζει επιγραμματικά τη θέση του Κάιν την οποία τιμώ απολύτως, πέρα από κάθε επιμέρους διαφωνία μου:
ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΪΛ
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Λίγο προσοχή σε εκφράσεις του στιλ "σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Σε γενικές γραμμές καλά τα κείμενα,αλλά εμένα ως Αναρχικό με βρήσκουν αντίθετο οι εκφράσεις "σύντροφοι" για το κάθε γκρουπούσκουλο της αριστεράς.Μήπως ο Στάλιν πρέπει να αποκαλεστεί σύντροφος?
Αν εξέλειπαν οι χαρακτηρισμοί "σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" τότε το κείμενο θα το προσυπόγραφα.
Δεν μπορώ ως Αναρχικός να αποκαλέσω ΄συντρόφους το κάθε αριστερό γκρουπούσκουλο,
όσο και αν αυτή η άποψη φαντάζει στα μάτια σας ως σεχταριστική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
εμείς συναντάμε τόσο καί στούς αναρχικούς όσο καί στήν αριστερά συντρόφους.Διαφωνούμε σέ αρκετά αλλά συμφωνούμε σέ άλλα τόσα.Ενάντια στόν καπιταλισμό καί στό Κράτος πρέπει νά αναζητάμε κοινούς δρόμους καί όχι τήν αποξένωση!Κανείς δέν θά ζήσει μόνος του καί κανείς δέν θά επιβιώσει άν δέν συνεργασθεί μέ τούς άλλους!Δέν είμαστε μόνοι μας,ούτε κατέχουμε "υπέρτατες αλήθειες"!Παίρνουμε από τούς άλλους καί δίνουμε,κρατάμε τά θετικά καί κάνουμε τίς επιλογές μας!Καί όταν δέχονται επιθέσεις παρόμοιες τά "γκρουπούσκουλα" (καί όχι μόνο αυτοί,αλλά καί ο Πανούσης καί ο Πολυζωγόπουλος καί άλλοι πολλοί καί από διάφορους χώρους....)είμαστε μέ αυτούς στήν φάση πού συμβαίνουν τραμπουκισμοί καί όχι μέ τά φασιστοειδή πού κάνουν πολλές καί διάφορες βαρβαρότητες στήν "πλάτη" τού αναρχικού χώρου!
Δέν ζητάμε από κανέναν νά συνυπογράψει,εδώ οι "μεγάλες" αναρχικές συλλογικότητες τό έχουν κάνει "γαργάρα" καί δέν έχουν πάρει θέση....
Μάλλον πρόκειται γιά αδιάφορους "εσωτερικούς τσαμπουκάδες" πού όπως λέει καί τό indymedia δέν αφορούν τήν πολιτική καί τόν αναρχικό χώρο....
Ο καθένας "όπως στρώνει κοιμάται" ,σού λέει τίποτα αυτό σύντροφε?

συντροφικά καί μέ εκτίμηση
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

Δημοσίευση σχολίου