Ενημερώσου από το Indy

Τις προάλλες πήραμε ένα mail από το Indy. Τα παιδιά που ξεκίνησαν την καινούργια προσπάθεια μας καλούσαν να συναντηθούμε για να συμμετάσχουμε στην κουβέντα σχετικά με το καινούργιο μέσο πληροφόρησης. Πήρα τον Deuced και την Tomboy και πήγαμε -γνωριστήκαμε, τους συμπαθήσαμε -αλλά αποφασίσαμε να μη μπλεχτούμε στην κουβέντα για τις αρχές λειτουργίας του συγκεκριμένου μέσου. Δεν είμαστε και οι σχετικότεροι στον κόσμο επί του θέματος -μάλλον καθυστέρηση θα τους προκαλούσαμε με χαζές ερωτήσεις ...

Το Indy λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του παγκόσμιου δικτύου Indymedia και έχει στείλει ήδη αίτηση για να γίνει δεκτό σε αυτό. Πολλοί μπορεί να απορήσουν για το κατά πόσο χρειάζεται ένα ακόμα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη το Athens Indymedia. Εγώ θα πω μόνο πως -όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Και από τη στιγμή που το Indy παρέχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας -είναι καλοδεχούμενο. Άλλωστε, όπως γράφουν και οι ίδιοι, στους σκοπούς δημιουργίας του Indy:

Παλεύουμε και για τη διαμόρφωση μιας θετικής πρότασης: για το πως οι άνθρωποι μπορούν να παράγουν και να μοιράζονται την πληροφορία ελεύθερα και δημιουργικά, χωρίς διαχωρισμούς και σχέσεις εξουσίας.
Το στοίχημα που βάζουμε για το indy.gr δεν είναι να αποτελέσει αποτελεσματικότερα έναν εκπρόσωπο του "κινήματος" στην κοινωνία. Ούτε, από την άλλη, να καλύπτει όσο το δυνατό πληρέστερα τις ενημερωτικές "ανάγκες" κάποιου κοινού. Είναι, μάλλον, να αποτελέσει μια λειτουργική κοινότητα δρώντων ανθρώπων, που θα μοιράζονται ελεύθερα τις εμπειρίες, τις απόψεις και τη γνώση τους. Και που θα μπορεί να παρακινεί όλους και όλες να κάνουν το ίδιο.

Το indymedia είναι αυτό ακριβώς: μια ψηφιακή κάμερα, ένα καλώδιο για να την συνδέσεις με τον υπολογιστή και το πάτημα του κουμπιού "δημοσιεύστε". Ή η χαρά του να μοιράζεσαι απ'ευθείας, με τα δικά σου λόγια, τα γεγονότα που έζησες, και να μην περιμένεις μήπως και τα δείξουν οι ειδήσεις των 8. Και πέρα από την άμεση ανταπόκριση, μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τα χιλιάδες εγχειρήματα ελεύθερης πληροφόρησης που υπάρχουν στο διαδίκτυο, να μοιραστούμε δημιουργικά τη φωνή ενός κόσμου που επιφανειακά παραμένει θαμμένος, κάτω από τις εικόνες που μας ταϊζουν οι ελίτ όλου του κόσμου.

Στη συνέχεια, αναδημοσιεύω ένα ενδιαφέρον κείμενο που βρήκα εκεί -για να σας δείξω οτι είναι ένας χώρος πληροφόρησης που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Γιατί από κάπου πρέπει να μαθαίνουμε τι γίνεται γύρω μας ρε γαμώτο!

Ποιόν είπες 3ο κόσμο ρε;

Στην Ινδία βάζουν ελεύθερο λογισμικό και μειώνουν το κόστος στο 1/10 (πέραν των ζητημάτων ασφαλείας και ιδιοκτησίας) και στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για τη συμφωνία που "κλείδωσε" το ελληνικό κράτος με τη Microsoft.
Η κυβέρνηση του Tamil Nadu της Ινδίας, ξεκίνησε τις διαδικασίες για να μετατρέψει όλα της τα συστήματα ώστε να χρησιμοποιούν ανοικτό λογισμικό.
Μέχρι στιγμής, το 99% των συστημάτων της "τρέχαν" Windows, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή των νέων συστημάτων και η εκπαίδευση των 30.000 υπαλλήλων που θα τα χρησιμοποιούν.
Το κρατίδιο έχει πληθυσμό λίγο πάνω από τα 62 εκατομμύρια(...).
Σε συνάντηση του, με εκπρόσωπο της Microsoft, ο υπεύθυνος του προγράμματος ζήτησε από την εταιρία να ρίξει την τιμή των Windows ανά άδεια στα 11 δολάρια (αν θέλει να είναι ανταγωνιστική). Ο εκπρόσωπος απάντησε με μια προσφορά στα 158 δολλάρια. Όπως του επισήμανθηκε, με περίπου 8 δολλάρια αποκτούν το λειτουργικό (linux), σουίτα Office, λογισμικό εγγραφής cd/dvd, προγράμματα επεξεργασίας πολυμέσων, βάσεις δεδομένων, κ.α.


Στην Ελλάδα λίγο καιρό πριν πανηγύριζαν για την "επιτυχία" της συμφωνίας μας με τη Microsoft...

Posted by...The Motorcycle Boy at 3:04 μ.μ.  

3 comments:

Erwtas Stomaxhs είπε... 25/1/07, 4:27 μ.μ.  

Μπράβο Mboy! πολύ καλό και χρήσιμο! ;-)

The Motorcycle boy είπε... 26/1/07, 8:49 μ.μ.  

Μακάρι να βγει όντως χρήσιμο -γιατί το οτι μας χρειάζεται είναι σίγουρο

diml είπε... 27/1/07, 7:58 μ.μ.  

Δεν μου φορτωνει η σελιδα... Καλη προσπαθεια φανταζομαι οτι ειναι...

Δημοσίευση σχολίου