Κάτω τα χέρια από τα γονίδιά μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ...

Στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (πολυχώρο Αθηναϊς) το 3ο διεθνές συνέδριο βιοτεχνολογίας. Ένα συνέδριο που διοργανώνεται από ένα μέτωπο πολυεθνικών επιχειρήσεων (αγροχημικών, φαρμακευτικών) και «πρόθυμων» επιστημόνων υπό την αιγίδα κρατικών φορέων προκειμένου να προετοιμάσουν και να προωθήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνικής και βιολογικής ζωής.

Η σύγχρονη βιοτεχνολογία είναι η τεχνολογία που μέσω της γενετικής τροποποίησης έρχεται να εκπληρώσει το εφιαλτικό σενάριο της πλήρους επικράτησης του καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο επάνω στις ζωές των ανθρώπων και στη φύση, αλλά και πάνω στο γενετικό υλικό τους. Ένα γενετικό υλικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδιοκτησία των εταιρειών και κατ’ επέκταση ένα νέο εμπόρευμα στα ράφια του σούπερ μάρκετ ύστερα και από τη δυνατότητα που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για πνευματική κατοχύρωση του.

Η ανάπτυξη της βιοτεχνολοχίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί λογική συνέχεια μιας κοινωνίας οι ανάγκες της οποίας ετεροκαθορίζονται από την αγορά και μιας «επιστήμης», χρηματοδοτούμενου οργάνου των πολυεθνικών κολοσσών, αποκομμένης από τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Σε μια εποχή όπου η κοινωνία δεν αρθρώνει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομά της, αυτό που χρειαζόμαστε είναι συλλογική αντίσταση που θα ξεπερνά τα όρια της διαμαρτυρίας και θα δημιουργεί το πεδίο για έμπρακτη ρήξη και αντιπαράθεση με τις επιταγές των κυρίαρχων στα πλαίσια της καθημερινότητάς μας με κάθε μέσο (αντιπληροφόρηση, ολιστική ιατρική, μποϋκοτάζ προϊόντων - εταιρειών, σαμποτάζ πειραματικών καλλιεργειών και εγκαταστάσεων, δημιουργία εναλλακτικών δικτύων ανταλλαγής σπόρων, παραγωγής και διακίνησης τροφίμων).

Για τη δημιουργία μιας κοινωνίας:

- με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ισότητα.

- με τεχνολογία που θα εξυπηρετεί τις συλλογικές ανάγκες

- σε αρμονία με τη φύση

Συμμετέχουμε στη πορεία που καλούν πολλές συλλογικότητες ενάντια στο 3ο διεθνές συνέδριο βιοτεχνολογίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10, 11:00


Συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο «Ο σπόρος»


***το post μας το ζήτησαν τα παιδιά από το Σπόρο και έτσι το δημοσιεύουμε.

Posted by...Tomboy Tb at 6:33 μ.μ.  

11 comments:

sourfou είπε... 4/10/06, 7:30 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε... 4/10/06, 8:11 μ.μ.  

εγώ ξέρω ότι όπου έβαλε ο καπιταλιστής το δαχτυλάκι του για να βάλει εύκολους και γρήγορους παράδες στην τσέπη γίνανε όλα πουτάνα.
και αυτά περί βιοτεχνολογίας και πειράγματος των τροφίμων μόνο αθώα δεν μπορούν να είναι.
μια ματιά στα φρούτα και στα λαχανικά αρκεί. όλα μοιάζουν σαν κάτι αλλά από γεύση το απόλυτο τίποτα.
τέτοιες πρωτοβουλίες σαν και αυτή του σπόρου είναι άξιες επαίνου!

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε... 4/10/06, 8:13 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
sourfou είπε... 4/10/06, 9:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
goudroun είπε... 5/10/06, 11:21 π.μ.  

Η επιστήμη και η επιστημονική έρευνα δεν είναι ούτε αντικειμενική ούτε αθώα, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Δυστυχώς είναι τόσο βρώμικα διαπλεγμένη με τις μεγάλες εταιρείες που προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι σχέδον όλες οι νέες "ανακαλύψεις" γίνονται για τα λεφτά. Γιατί είναι "πολλά τα λεπτά Αρη". Αυτή την εποχή έχει κλείσει ο κύκλος κερδοφορίας των μεγάλων πολυεθνικών μέσα από την "πράσινη επανάσταση" και την τρομακτική χρήση λιπασμάτων (ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις τους στο οικοσύστημα και στην ποιότητα των παραγομενων προϊόντων) και γι' αυτό λανσάρουν ένα καινούργιο προϊόν: τα μεταλλαγμένα. Πάντα για το καλό της ανθρωπότητας, βέβαια. Πάντα για να σώσουμε τον τρίτο κόσμο από την πείνα κ.λπ. κ.λπ.
Οσο για την πυρηνική ενέργεια, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει ειρηνική και μη χρήση της. Είναι μια μορφή ενέργειας απόλυτα επικίνδυνη γιατί οι επιπτώσεις της καταρχήν στους εργαζόμενους στα πυρηνικά εργοστάσια, η "διαχείριση" των αποβλήτων της και τα τρομακτικά αποτελέσματα σε περίπτωση ατυχήματος (που δεν είναι καθόλου σπάνια) εκτείνονται σε ένα βάθος χρόνου πολλών εκατονταετιών. Ας μην ξεχνάμε το Τσέρνομπιλ και τις χωματερές πυρηνικών αποβλήτων που η "πολιτισμένη και αναπτυγμένη" Δύση έχει δημιουργήσει σε ΟΛΗ την αφρικανική ήπειρο. Και ας μην ξεχνάμε πώς η έρευνα κατευθύνεται μονομερώς στην πυρηνική ενέργεια και στο πετρέλαιο χωρίς να προωθείται, παρά ελαχιστότατα, η λογική των εναλλακτικών και ήπιων μορφών ενέργειας. Κι αυτό γιατί οι μεν πρώτες βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο μεγάλων οικονομικών τραστ και ισχυρών κυβερνήσεων, που σε αγαστή σύμπνοια δεν διαστάζουν ακόμα και να διαλύουν ολόκληρες χώρες, βλέπε Ιράκ, ενώ οι δεύτερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να παραχθούν ακομα και από απλούς πολίτες. Και παιδιά, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μια πραγματικότητα...
Για να καταλήξω, αυτό που υποστηρίζω είναι ότι η επιστήμη και η έρευνα θα πρέπει να ελέγχεται από την κοινωνία, να υπηρετεί το καλό της αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει όλοι να ξανασκεφτούμε και, κατά τη γνώμη μου, να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες της ανάπτυξης, της προόδου και τη σχέση μας με τη φύση. Επιτέλους, αυτό το μικρούτσικο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού, το δυτικό, δεν είναι θεός.

The Motorcycle boy είπε... 5/10/06, 11:49 π.μ.  

Η επιστήμη και η επιστημονική έρευνα -είναι αθώες μόνο σε καθαρά φιλοσοφικό επίπεδο (εάν και όσο υπάρχει τέτοιο). Όταν περνάνε στο στάδιο της πρακτικής εφαρμογής εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα των ατόμων που τις εφαρμόζουν και τους σκοπούς αυτών που υποστηρίζουν υλικοτεχνικά την εφαρμογή.
Προφανώς η επιστομονική έρευνα και εφαρμογή θα πρέπει να ελέγχεται από την κοινωνία και προφανέστατα οι πολιτικές ηγεσίες (τουλάχιστον του "ανεπτυγμένου κόσμου") δεν αντιπροσωπεύουν το κοινωνικό σύνολο.
Υ.Γ.: Καλωσήρθες goudroun -να μη σε χάνουμε τώρα που έμαθες πως γίνεται. Έτσι;

sourfou είπε... 5/10/06, 2:54 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
sourfou είπε... 5/10/06, 7:06 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε... 6/10/06, 4:12 μ.μ.  

as mmh milousoume gia panepisthmiaka ergasthria, ka8hghtes kai foithtes pou "paragoun" ereuna. einai mia MEGALH koubenta. exoume edw arketous apo dautous. se 2 xronia jeep, se 4 ufhgesia, se 6 mezoneta me 8ea to kanali. bebaia exoume ma8ei kati perissotero peri bakthriwn pou trwne kaoutsouk kai gia tis 375 strofes to deuterolepto pou kanoun ta ftera ths mugas. a kai kati kounelakia pou paizane apenanti sto parko, giati xa8hkan twra teleutaia?

The Motorcycle boy είπε... 7/10/06, 12:50 π.μ.  

Καλά μη νομίζεις. Κι εδώ οι πανεπιστήμονες γλύφουν παραταξούλες για να πάρουν έδρες και υπουργεία για να πάρουν πρότζεκτς. Τώρα, μέσα σε όλον αυτό τον αχταρμά, όπου παρακαλάς τον μίστερ καπιτάλα να χρηματοδοτήσει την έρευνά σου -αν πιστεύει κανείς οτι γίνεται έρευνα για άλλο σκοπό πέρα από την κονόμα, μάλλον τον πείραξε η αλόγιστη κατανάλωση γεννετικά τροποποιημένων.

sourfou είπε... 7/10/06, 4:29 π.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου