H ελευθερία πίσω από τα κάγκελα


Με την σειρά μου, θέλοντας να συνεισφέρω στον διάλογο που ξεκίνησε ο Motorcycle Boy περί ελευθερίας και που συνέχισε με ένα επίσης αξιόλογο ποστ η Λίτσα, ανεβάζω αυτή την φωτογραφία (λακωνικός γαρ). Πρόκειται για φωτογραφία του Agustin Victor Casasola από την ίδια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που παρουσίασε σε άλλο ποστ εδώ η Juanita. Απεικονίζει ομοφυλόφιλους που μετά την σύλληψή τους και αφού οδηγήθηκαν στην ΦΥΛΑΚΗ, ποζάρουν με νάζι μπροστά στην κάμερα.
Μεξικό, 1914 (αν θυμάμαι καλά).
ΥΓ: Από Tom, Moto, Eu-aggelo και μένα εξαιρετικά αφιερωμένη στον Mitsako.

Posted by...Ανώνυμος at 10:47 μ.μ.  

11 comments:

The Motorcycle boy είπε... 24/10/06, 11:28 μ.μ.  

Και με τον τσαμπουκά ανθρώπων που έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους κι αυτό κανένας δεν μπορεί να τους το στερήσει. Να πας να τη δεις την έκθεση Μητσάκο -κρίμα που δεν σε είχαμε μαζί μας την Κυριακή.
Υ.Γ.: Κι αν πας, ειδοποίησέ μας να την ξαναδούμε παρέα.

divine mitsakos είπε... 24/10/06, 11:37 μ.μ.  

Μερσί για την αφιέρωση!
Να ξέρατε πόσο με συγκινεί αυτό...
Κι αυτή η φωτογραφία: για την αξιοπρέπεια που δε μετριέται με κανόνες και κάγκελα.
Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τους έχω ψηλά, ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ όμως!

Ανώνυμος είπε... 24/10/06, 11:51 μ.μ.  

Ο αποκλεισμός και η φυλάκιση της διαφορετικότητας είναι η μέγιστη έκφραση χειραγώγησης των κοινωνιών από τους δήθεν ηθικά άμεμτους "εκφραστές" της. Η ελευθερία όμως δεν φυλακίζεται. Αφήστε χώρο στην διαφορετικότητα λέμε!

Eu-aggelos είπε... 25/10/06, 12:05 π.μ.  

ναι κρίμα που δεν ήσουν εκεί μητσακο.Θα καταλαβες οτι όλοι με το που είδαμε τη φωτογραφία σκεφτήκαμε το ίδιο πράγμα.Αμέσως ο σεξπυρ εβγαλε το κινητο κι εκανε τις σκέψεις μας πραγματοποιήσιμες.

Υ.Γ:Δε συνεχίζω το γαϊτανάκι των ευχαριστιών...για μας είναι περιττό πια θέλω να πιστεύω :)

Λίτσα είπε... 25/10/06, 6:45 π.μ.  

Συνολικό σχόλιο (που αφορά και την παροηγούμενη φωτο) - μπορεί εκείνοι να μην ήταν ελεύθεροι από, ήταν όμως ελεύθεροι να.
Καλημερίζω.

The Motorcycle boy είπε... 25/10/06, 9:13 π.μ.  

Μητσάκο που να δεις και ολόκληρη τη φωτογραφία. Λίτσα, έτσι ακριβώς -άλλωστε η ελευθερία σου είναι τόση όση ακριβώς άπλωσες το χέρι σου για να πάρεις.

Juanita La Quejica είπε... 25/10/06, 10:14 π.μ.  

Μην ξεχνάμε ότι η Μεξικανική Επανάσταση του 1910 είχε διεθνή επίδραση το πρώτο τρίτο του 20ου αιώνα. Ο Casasola μαζί με τον Posada (που εικονογράφησε κείμενα και λαϊκά τραγούδια και διακρίθηκε στο σατιρικό σκίτσο) ήταν από τους ελάχιστους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής που προσέφεραν τόσο δυνατές εικόνες από την επαναστατική βία.
Εξαιρετική η επιλογή του Μουσείου Μπενάκη κατά τη γνώμη μου.

Erwtas Stomaxhs είπε... 25/10/06, 1:30 μ.μ.  

Πολλοί ομοφυλόφιλοι πιστεύω ότι είναι εκ φύσεως πιο απελευθερωμένοι και κατεπέκταση ελεύθεροι

homelessMontresor είπε... 26/10/06, 12:02 π.μ.  

Λοιπόν αν καταφέρω να απαλλαγώ από κάτι υποχρεώσεις που με πνίγουν λιγάκι τον τελευταίο καιρό απαιτώ (με ευγενικό τρόπο πάντα) μόλις καταφέρω να κατέβω Αθήνα να οργανώσετε μια εκπαιδευτική εκδρομούλα και για μένα, ε? ε? Ε? Θα είμαι καλό παιδί! Υπόσχομαι να μην γρουσουζέψω κανέναν και τπτ!

Ανώνυμος είπε... 26/10/06, 2:22 μ.μ.  

Σούπερ! Όπως θα κατεβαίνεις μαζεύεις τον Numb και εμείς κανονίζουμε με marquee de mud και Άβατον. Σούπερ (α, αυτό το ξανάπα).

homelessMontresor είπε... 26/10/06, 8:37 μ.μ.  

Τέλεια!!!

Δημοσίευση σχολίου